Nyheder

 

Nyheder


19-05-2017 Folkeskoleelever fik en oplevelse

Solen stod højt og indbød til udendørs aktiviteter, da Rosmus Skole åbnede dørene for de gymnasiale ungdomsuddannelser i Norddjurs og Syddjurs kommune

VID Gymnasier, HTX giver folkeskoleelever en legende og lærerig oplevelse af naturvidenskaben

Til Project Camp 7 på Rosmus Skole blev der i år mulighed for at blive klogere på naturvidenskaben, da elever fra VID Gymnasier, HTX, havde praktiske øvelser med, så folkeskoleeleverne selv fik lov til at stifte bekendtskab med naturvidenskabens love.


Eleverne fra Rosmus og Ebeltoft Skole fik lov til at måle deres tophastighed

Solen stod højt og indbød til udendørs aktiviteter, da Rosmus Skole åbnede dørene for de gymnasiale ungdomsuddannelser i Norddjurs og Syddjurs kommune.

Formålet med dagen var, at 7. klasserne på Rosmus og Ebeltoft Skole skulle træffe deres valg om studentereksamen på et oplyst grundlag.

En af de fremmødte gymnasiale uddannelser var VID Gymnasier, HTX, som ville lære eleverne om naturvidenskab på en oplevelsesrig måde.

Læring skal være med fokus på elevernes oplevelser
Når eleverne skal lære på HTX, så er det vigtigt, at de får koblet teorien med praksis, og det var også vores fokus, da vi skulle vise eleverne, hvordan man lærer om naturvidenskab, siger uddannelsesleder på HTX, Vivi Ann Jacobsen.

I fysikundervisningen skulle eleverne arbejde med sig selv. De skulle tjekke deres reaktionshastighed i et skydespil, deres tophastighed på løbebanen samt hvor hårdt de henholdsvis kunne kaste med en håndbold eller sparke til en smart fodbold, der måler hastighed, spin og måler skuddets bane.

Line Gjelsø fra 7B på Rosmus Skole roser arrangementet, og hun var især begejstret for at måle sin løbehastighed. ”Man lærer meget mere om sig selv, når man selv får lov til at prøve det på egen krop i stedet for at sidde i klasselokalet”, siger Line Gjelsø.


Gymnasieelever underviser folkeskoleelever
Al undervisningen blev varetaget af gymnasieelever, der fortalte og viste forsøgene til eleverne. Det hele skulle dog ikke gå op i sjov og leg.

Studerende på VID Gymnasier, Freja Plannthin Mogensen var med for andet år i træk, og hun understreger ”De skal jo forstå det, som vi lærer dem”, og det lykkedes for Freja og hendes skolekammerater at skabe både læring og underholdning på dette års Project Camp 7, hvor

Michael Schumacher ligeledes fra 7B på Rosmus Skole nævnte kemi, som noget af det meste lærerige til arrangementet. Det var rigtig sjovt i kemi, hvor det hele enten voksede eller eksploderede, siger Michael Schumacher.

Arrangementer er stablet på benene i et samarbejde mellem Rosmus og Ebeltoft Skole, UU, Syddjurs Ungdomsskole og de gymnasiale ungdomsuddannelser i Norddjurs og Syddjurs Kommune.

Udover besøget af ungdomsuddannelser, så er campen et socialt arrangement, hvor ungdomsskolen sørger for forskellige aktiviteter, der binder eleverne sammen.

Campen varede fra torsdag d. 18. maj til fredag d. 19. maj kl. 09.00.Seenu Albert fra 7. b på Rosmus Skole får i et ufarligt forsøg lov til at brænde vat af i hånden.  Tilbage

Vidste du at...

Vi poster jævnligt opdateringer på vores Facebook-sider, så du kan følge med i hvad der sker på vores uddannelser

Følg os på Facebook:

 

 
 
 
 
 
 
 
Vejledning
Statens uddannelsesstøtte
Tilmeld dig en uddannelse her

Ønsker du at tilmelde dig en uddannelse. Sådan gør du det