Nyheder

 

Nyheder


23-05-2017 Traditioner skabes på Viden Djurs

Elever på Viden Djurs bød igen på en formidabel aften, hvor de fredag den 19. maj havde inviteret forældre og pårørende til spisning

Traditioner skabes på VidenDjurs


Elever på VidenDjurs bød igen på en formidabel aften, hvor de fredag den 19. maj havde inviteret forældre og pårørende til spisning i skolens restaurant.Elever, der er i gang med grundforløbet som tjener, kok, ernæringsassistent eller slagter, havde fået helt frie hænder, og skulle nu vise, at de har de kompetencer, der skal til for at gennemføre uddannelsen. Gitte Plesner, der er holdets underviser, fortæller, at hun var noget overrasket, da hun så den menu, som eleverne havde sammensat.
Det er jo meningen, at de skal vise, hvad de har lært under forløbet - og nu havde de faktisk valgt nogle menuer, som indebar helt nye elementer.

”Jeg vil jo ikke bremse eleverne, men jeg er stolt over deres resultater” fortæller Gitte Plesner og fortsætter med at fortælle, at hun er glad for, at eleverne går op i det - og bestemt sætter høje mål.
”Jeg kan nu igen konkludere, at eleverne ikke er bange for at tage ansvar - og at de alle i fællesskab løfter opgaven og når så langt. Det er ikke kun det færdige resultat - men også hele processen, som jeg ser på”.

Det er efterhånden blevet en tilbagevendende begivenhed, at eleverne inviterer til festmenu. Det er op til, at de er ved at færdiggøre deres uddannelsesforløb på skolen, og det er med stolthed og engagement, at de går op i opgaven.Eleverne har delt opgaverne mellem sig - og de har her forskellige roller og opgaver, som de skal udføre. ”Samarbejde er et væsentligt element”, fortæller Gitte. ”Eleverne skal her demonstrere, at de kan overholde en deadline og fælles få tingene til at fungere”.
Finn Rasmussen, der er ejer af Restaurant Huset i Grenaa, var inviteret med til spisningen.

Finn har netop skrevet kontrakt med en elev, som havde inviteret ham med, så han her kunne se skolen, og hvad hun havde lært. Men kortet viste, at der kunne vælges mellem flere forskellige retter - og Finn Rasmussen kunne med stor ros fortælle, at smagen af de retter, som han valgte, var helt perfekt. ”Eleverne har virkelig formået at få den rigtige smag frem - retterne er unikke og særdeles velsmagende - her går det op i en højere enhed, idet smagen er rigtig fin og har den rigtige karakter”.

Gitte Plesner er rigtig glad, når der kommer øjne udefra og vurderer elevernes kompetencer. Hun fortæller, at eleverne har været i virksomhedspraktik en uge, og at det har resulteret i mange lærepladser. ”Det er så dejligt at tage afsked med elever og vide, at de er et skridt videre i uddannelsen - og at der gennem praktikforløb skabes relationer, så de unge får en uddannelsesaftale på plads”.Det har vist sig, at disse arrangementer er blevet en stor succes - og derfor vil Gitte Plesner holde fast i dette. ”De første gange, hvor der blev holdt fælles arrangement for elevernes pårørende, var det noget af et sats. Heldigvis er der stor opbakning, og eleverne vokser med opgaverne, så… ja, jeg må jo fortælle, at netop sådan nogle tiltag, hvor der kommer positiv respons, gør, at der skabes traditioner, som jeg med glæde holder fast i.”

 

 


  Tilbage

Vidste du at...

Vi poster jævnligt opdateringer på vores Facebook-sider, så du kan følge med i hvad der sker på vores uddannelser

Følg os på Facebook:

 

 
 
 
 
 
 
 
Vejledning
Statens uddannelsesstøtte
Tilmeld dig en uddannelse her

Ønsker du at tilmelde dig en uddannelse. Sådan gør du det