Personvognsmekaniker

 

Menu

Personvognsmekaniker

Grundforløbet til Personvognsmekaniker

En personvognsmekaniker reparerer skader og laver serviceeftersyn på biler under 3.500 kg. På skolen lærer du en masse om biler og lærer at finde fejl og vedligeholde de mange dele. En vigtig del af arbejdet går ud på, at du er omhyggelig og selv kan planlægge og udføre en stor del af de ting, der skal laves på bilen.

På uddannelsen får du en grundlæggende viden om biler, deres motorer, bremser og forskellige former for automatik og elektronik. Du lærer om de elektriske systemer og får et grundigt kendskab til de forskellige typer af motorer, bremser, klimaanlæg osv. Du lærer også om det sikkerhedsmæssige udstyr. Og så får du konkret erfaring med at reparere og vedligeholde de mange dele. 

Du lærer at finde fejl og reparere og justere motorer, bremser, koblinger og styretøj. Du får kendskab både til benzin- og dieselmotorer og til forskellige bremsesystemer og sikkerhedssystemer.
På Viden Djurs kan du tage grundforløbet til Personvognsmekaniker.Du skal færdiggøre din uddannelse på en teknisk skole, som udbyder en af nedenstående uddannelser: 

Opbygning: 
Automontør: 2 år (trin 1)

  • at tilrettelægge og gennemføre arbejdet i forbindelse med eftersyn og simpel fejlfinding på benzin- og dieselmotorer
  • at reparere og udskifte nedslidte og defekte dele

Mekaniker: 4 år (trin 1 + 2)

  • at tilrettelægge og gennemføre arbejdet i forbindelse med eftersyn og simpel fejlfinding på benzin- og dieselmotorer
  • at reparere og udskifte nedslidte og defekte dele
  • lave fejlfinding og reparation af elektriske og digitale systemer i køretøjer

Hvornår kan jeg starte uddannelsen?
Du kan tage grundforløbet til Personvognsmekaniker på Viden Djurs i Grenaa. Vi optager studerende to gange årligt - i starten af august og januar. I nogen tilfælde vil der være mulighed for løbende optag. Kontakt uddannelses- og erhvervsvejlederen.

Hvor lang tid tager uddannelsen
Automontør (2 år) og Mekaniker (4 år). For at færdiggøre din uddannelse skal du have en uddannelsesaftale med en virksomhed.

Vil du vide mere?
Du er velkommen til at kontakte uddannelses- og erhvervsvejleder Trine Haugaard på telefon 21 53 53 71 eller mail trha@videndjurs.dk

 

Vidste du at...

Hvis du har spørgsmål til uddannelsen...

kan du altid kontakte vores studievejleder.

Trine Haugaard
Tlf. 21 53 53 71
trha@videndjurs.dk

Vil du kontaktes?
Den lokale undervisningsplan

Læs mere om læringsaktiviteter, læringselementer, bedømmelseskriterier, eksamensreglement mv. for uddannelsen i Elevplan

Find os her

Find os på Google, så er det nemt at lave en ruteplanlægning

Vejledning
Statens uddannelsesstøtte
Tilmeld dig en uddannelse her

Ønsker du at tilmelde dig en uddannelse. Sådan gør du det