Danish Horse College
Med Danish Horse College har du en unik mulighed for at kombinere en ungdomsuddannelse med ambitiøs ridning. Danish Horse College konceptet udbydes i samarbejde med Djurslands Rideklub, der har ansvaret for denne college-pakke.

Træning
Som en del af skemaet er der tre gange om ugen indlagt ride-undervisning. Undervisningen er fordelt på morgentræninger inden skole såvel som eftermiddagstræning efter skole – fx ved springtræning. Al undervisning varetages af exam. Berider Helga Wichmann Jóhannesson.

I løbet af året vil der være flere gæsteundervisninger samt foredrag. Tidligere har vores gæsteundervisere eksempelvis været: Bjarne Nielsen, Torben Frandsen, Klaus Melgaard, Rikke Riis og Kimi Nielsen.

Herudover vil der i årets løb være forskellige workshops og arrangementer udviklet i samarbejde med bl.a. Dansk Varmblod fx deltagelse ved Eliteskue og Hingstekåring.

Der arrangeres også fællesture til stævner og events i løbet af året, i det omfang det er muligt. Det kunne eksempelvis være til Morsø Stævnet på Mors i Kr. Himmelfartsferien.

Faciliteter
Danish Horse College har base hos Djurslands Rideklub, hvor hestene er opstaldet, og der er alle de nødvendige faciliteter, hvad end du er spring-, dressur- eller militaryrytter.

Klubben råder bl.a. over 2 ridehaller (20x60m og 20x40m), 4 udendørs dressurbaner, og 2 springbaner, hvor af den ene er en stor græsbane samt en skridtmaskine. Naturen omkring rideklubben er helt fantastisk og byder på både skov og strand, hvor du har rig mulighed for varieret træning og afslapning for både hest og rytter.

Djurslands Rideklub afholder desuden både spring- og dressurstævner, som der er rig mulighed for at deltage i. Alle elever deltager desuden i afviklingen af klubbens stævner, hvilket giver nogle gode kompetencer, der er efterspurgt i mange af de rideklubber, som vores elever efter endt uddannelse kommer ud til.

Uddannelse
Danish Horse College kan kombineres med alle ungdomsuddannelser hos Viden Djurs. Hos Viden Djurs kan du vælge en af de to gymnasiale uddannelser HHX eller HTX, der begge varer tre år og giver adgang til de fleste længerevarende videregående uddannelser. Men du kan også vælge det erhvervsrettede EUX-Business forløb på 2 år, der giver studiekompetencer til videregående uddannelser, samt mulighed for at gå direkte ud i erhvervslivet som salgsassistent eller kontorelev.

Uanset hvilket studie du vælger, får du som Danish Horse College elev mulighed for et tilrettelagt forløb, så der både er plads til skole, lektier, hestepleje, træning og socialt samvær.

Bolig, kost og logi
Som elev hos Danish Horse College bor du enten på Campus Djursland (som gymnasieelev) eller på skolehjem (som EUD/EUX-elev). Her bor du på værelse med en anden elev og får fuld forplejning. Her er der et godt socialt miljø sammen med andre studerende fra forskellige slags college. Skolehjemmet og Campus Djursland ligger kun 2,5 km fra Djurslands Rideklub og få minutters gang fra Viden Djurs.

Det er også muligt at være Danish Horse College elev selvom, du vælger at bo andet sted fx hjemme eller i egen lejlighed.

Økonomi
Danish Horse College grundpakken koster 5.500,- pr måned.

DHC Grundpakken indeholder:
– 3 x ride-undervisning om ugen ved Berider
– Profiltøj til hest og rytter
– Workshops, gæsteundervisning og arrangementer
– Opstaldning og forder til én hest inkl. stråfoder
– Fri benyttelse af alle rideklubbens faciliteter

Herudover er der et optagelses gebyr på 8.500,- der indbetales ved tilmelding. Samt kan der være udgifter i forbindelse med skolematerialer og studieture alt efter valg af studie.

Uanset hvilken uddannelse du vælger er du SU berettiget, når du fylder 18 år.

Kost og Logi

Vælger du EUD eller EUX uddannelsen, og er den samlede rejsetid fra dit hjem til skolen mere end 75 minutter med offentlig transport, så er du berettiget til skolehjem. Det betyder, at du kan bo på skolehjem gratis, hvis du er under 18 år og for kun 557,- pr uge (2021 priser), hvis du er over 18 år.

Vælger du en gymnasial uddannelse kan du bo og spise på Campus Djursland. Her bor du på to-mands værelser med fuld forbrug og fuld forplejning til 3.950.- pr. måned.

Tilmelding og kontakt
Du tilmelder dig og læser mere om Danish Horse College på vores hjemmeside www.danishhorsecollege.dk. Husk også herudover at tilmelde dig Viden Djurs uddannelse (HHX, HTX, EUD, EUX) på www.optagelse.dk.

Læs mere....

Find dine svar her på hjemmesiden eller spørg vores studievejledere der altid sidder klar til at vejlede dig i den rigtige retning.