Elektriker

Til dig der drømmer om en lys fremtid med masser af muligheder
Uddannelsen til elektriker er målrettet personer, som elsker at arbejde med teknologi, fysik og matematik. Du skal med andre ord være lidt af en teknik-nørd. Tiltaler det dig, så er elektrikeruddannelsen hos Viden Djurs det rette sted at starte.

Arbejdet som elektriker
Som elektriker sikrer du strømtilførslen af bl.a. lys i beboelsesejendomme, virksomheder og offentlige rum. Et vigtigt job som får andres hverdag til at hænge sammen. Du reparerer og udskifter ledninger, indsætter og vedligeholder kontakter og meget andet. Et håndværk som altid vil være efterspurgt, og som skaber tryghed og sikkerhed hos alle omkring dig. Derfor er du utrolig godt stillet med en uddannelse som elektriker.

Det lærer du på elektrikeruddannelsen
På grundforløbet til elektriker arbejder du med strøm og elektronik, og lærer at opbygge, vedligeholde og reparere systemerne. En væsentlig opgave er at kunne teste de forskellige anlæg og installationer. Du lærer derfor at finde frem til eventuelle fejl ved hjælp af avanceret udstyr. Det kræver også et fagligt kendskab til forskellige computerstyrede elsystemer som fx computernetværk og industrirobotter. Du lærer desuden også at rådgive folk om valget af elektriske løsninger. Ønsker du at fortsætte uddannelsen, kan du fortsætte på en teknisk skole som udbyder hovedforløbet.

Lysende fremtidsudsigter
Som elektriker kan du både komme til at arbejde hos private kunder eller i store virksomheder. Ønsker du at arbejde med lys- og energiteknik, er det oplagt at søge arbejde hos selvstændige el-installatører. Du kan også søge arbejde i det offentlige, hvor jobbet i høj grad går ud på at vedligeholde elektriske installationer i større institutioner som hospitaler og kraftvarmeværker. Der er med andre ord masser af jobmæssige muligheder som udlært elektriker – både i Danmark og i udlandet.

Ønsker du at læse videre, kan du vælge at videreuddanne dig indenfor elinstallation på fx. Navitas i Aarhus. Uanset hvad du vælger, er dine fremtidsudsigter lysende. Så ønsker du en uddannelse med jobgaranti, er elektrikerfaget det helt rigtige.

Studiemiljøet
Hos Viden Djurs vægtes det gode studiemiljø rigtig højt. Skolen arrangerer derfor løbende hyggelige events, som knytter bånd imellem eleverne. Derudover kan du hver torsdag mødes med dine medstuderende til åbent værksted. En god mulighed for at teste teorierne i praksis.

Sidst, men ikke mindst, arrangerer skolen årligt en Innovationsuge. Her kan eleverne skabe helt nye maskiner  eller tiltag. En inspirerende mulighed som fremmer sammenholdet og fælleskabsånden på uddannelserne.

Uddannelsens opbygning
Erhvervsuddannelsen til elektriker er bygget op omkring moduler, så du lettere kan specialisere dig inden for et bestemt kompetenceområde fx målrettet energieffektivisering. Når du har afsluttet dit grundforløb, kan du færdiggøre din uddannelse med et hovedforløb på en anden teknisk skole, som udbyder én af nedenstående uddannelser.

Du kan vælge én af følgende tre uddannelser

Elektriker 1
Uddannelsen har en varighed på 4 år og 6 måneder.

Elektriker 2
Uddannelsen har en varighed på 5 år.

For mere information om uddannelserne, kontakt uddannelses- og erhvervsvejleder Camilla Matthiesen-Juhl på 2012 0094 eller camj@videndjurs.dk.

Praktikperioderne
På elektriker uddannelsen er det centralt, at du finder en god praktikplads kort efter studiestart. Det er igennem praktikforløbet, at du for alvor kan teste teorierne i praksis, og får en altafgørende praktisk erfaring indenfor faget. Det er dit eget ansvar at finde en praktikplads, men vi rådgiver dig selvfølgelig gerne. Besøg indledningsvis databasen www.praktikpladsen.dk. Her finder du en masse godkendte praktikpladser.

Praktisk Information
Vi optager elever på grundforløbet to gange årligt – i starten af august og januar. I nogle tilfælde vil der være mulighed for løbende optag. Kontakt uddannelses- og erhvervsvejleder Camilla Matthiesen-Juhl 2012 0094 eller via mail på camj@videndjurs.dk

Læs mere om uddannelsen i faktaarket her …

Tag på en digital rundtur af Grenaa Erhvervsskole.

På Elektriker uddannelsen bruges det meste af tiden i Elektriker værkstedet på Grenå Erhvervsskole. Nu kan du besøge værkstedet og resten af Grenå Erhvervsskole hjemme fra sofaen. Her kan du se klasseværelser, værksteder m.v. og danne dig et indtryk af skolen. Rundvisningen er fyldt med videoer og links som kan fortælle dig mere om lige det område der interessere dig.

🔵 Blue Circle EmojiBlå ikoner er information om de forskellige studieretninger.

🔴 Red Circle Emoji — Dictionary of Emoji, Copy & PasteRøde ikoner er information om skolen og de forskellige lokaler.

Se også...

Find dine svar her på hjemmesiden eller spørg vores studievejledere der altid sidder klar til at vejlede dig i den rigtige retning.

Undervisningsplan

Læs mere om læringsaktiviteter, læringselementer, bedømmelseskriterier, eksamensreglement mv. for uddannelsen i Elevplanen som du finder lige her