Ernæringsassistent

En uddannelse til dig der brænder for sundhed og ernæring
Som ernæringsassistent er du med til at samle trådene i store og små køkkener. Du rådgiver og hjælper med at prioritere ernæring og sundhed, og sikrer at hygiejnen er i orden. Kundernes behov er dit speciale. Vælg den sunde vej – bliv ernæringsassistent hos Viden Djurs.

Arbejdet som ernæringsassistent
Som ernæringsassistent er sundhed fundamentet for dit daglige arbejde. Du skal derfor vide en masse om kost og ernæring, og kunne lægge skræddersyede kostplaner for individer og grupper. Derudover er det ofte din rolle at samle trådene i køkkenet. Det kræver overblik og organisatorisk tække samt en stor kærlighed til sund ernæring. Kan du sætte flueben ved det, er uddannelsen som ernæringsassistent perfekt for dig.

Studiemiljøet
På uddannelsen til ernæringsassistent, er det ikke kun sund kost som er omdrejningspunktet. Det sunde og sjove kommer også til udtryk i studiemiljøet. Her holder eleverne sammen, og skaber venskaber for livet. Der arrangeres masser af hyggelige og festlige arrangementer som fremmer fælleskabsånden –  også på tværs af studieretningerne fx den årlige gourmet uge, hvor alle elever fra Fødevareuddannelserne skal tilberede forskellige typer måltider til familie og venner. Det skaber glæde både iblandt elever og undervisere. Und dig selv en dejlig studietid – vælg Viden Djurs.

Uddannelsens indhold og opbygning
Som på alle Viden Djurs’ Erhvervsuddannelser starter du på et grundforløb. Her får du en masse basis viden om kost og ernæring, og får testet teorierne i praksis under dit første praktikforløb.

Indledningsvist lærer du at behandle og tilberede råvarerne korrekt, så hygiejnestandarden er i top. Du lærer derudover en masse nyttigt om salg og service, så kunderne får den service, der passer til den bestemte salgssituation. Sidst, men ikke mindst, undervises du også i alt det organisatoriske, som er centralt for jobbet.

Du kan vælge imellem disse to specialer:

Ernæringshjælper
Som ernæringshjælper undervises du i de grundlæggende funktioner i et storkøkken. Derudover får du masser af faglig viden om god hygiejne og sundhed. Uddannelsen til ernæringshjælper tager 1 år og 6 måneder med sammenlagt 30 uger på skole.

Ernæringsassistent
Som ernæringsassistent lærer du også at udvikle nye produktionsmetoder samt at stå for kontrol af hygiejnen i køkkenet. Uddannelsen til ernæringsassistent tager 3 år, hvoraf sammenlagt 50 uger foregår på skole.

Praktikpladsen
Som på de fleste erhvervsuddannelser er det centralt at du finder dig en god praktikplads. Det giver dig den praktiske ballast din faglighed behøver. Uden praktikken kan du ikke teste teorierne rigtig af. Du er selv ansvarlig for at finde en relevant praktikplads, men vi rådgiver dig gerne herom. Du kan fx. kigge i databasen www.praktikpladsen.dk. Her finder du en masse godkendte praktikpladser.

Gå en sund fremtid i møde
Med en uddannelse som ernæringsassistent har du mange forskellige fremtidsmuligheder. Rigtig mange får arbejde i børnehaver, på plejehjem eller på forskellige typer skoler. Der er dog også gode muligheder hos private virksomheder, som gerne vil sikre deres ansatte sund ernæring. Ønsker du imidlertid at læse videre efter eksamen, har du også rigtig gode muligheder for det. Flere og flere af vores elever vælger efterfølgende at uddanne sig til diætister eller lignende, så de kan professionalisere deres arbejde i endnu højere grad. Uanset hvad du vælger, er uddannelsen til ernæringsassistent et virkeligt godt sted at starte.

Eksamen
Hos Viden Djurs foregår eksamen lidt anderledes, når det kommer til fødevareuddannelserne. Du skal skræddersy og tilberede et sundt måltid til din underviser og censor, og også kunne forklare dine valg via en PowerPoint-præsentation. Det giver dig mulighed for at vise alt det du har lært, hvilket har gjort denne eksamensform populær iblandt de studerende.

Praktisk information
Der optages elever på ernæringsassistent-uddannelsen to gange årligt – i starten af august og januar. På Viden Djurs tilbyder vi kun grundforløbet. Ønsker du at fortsætte hovedforløbet, kan resten af uddannelsen tages på Aarhus Tech. Så fremt du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte Uddannelses- og Erhvervsvejleder Trine Haugaard på telefon 21 53 53 71 eller mail trha@videndjurs.dk

Læs mere om uddannelse til Ernæringsassistent i vores flyer, som du kan finde her

Se også...

Find dine svar her på hjemmesiden eller spørg vores studievejledere der altid sidder klar til at vejlede dig i den rigtige retning.

Undervisningsplan

Læs mere om læringsaktiviteter, læringselementer, bedømmelseskriterier, eksamensreglement mv. for uddannelsen i Elevplanen som du finder lige her