Ernæringsassistent

En uddannelse til dig der brænder for sundhed og ernæring
Som ernæringsassistent er du med til at samle trådene i store og små køkkener. Du rådgiver og hjælper med at prioritere ernæring og sundhed, og sikrer at hygiejnen er i orden. Kundernes behov er dit speciale. Vælg den sunde vej – bliv ernæringsassistent hos Viden Djurs.

Arbejdet som ernæringsassistent
Som ernæringsassistent er sundhed fundamentet for dit daglige arbejde. Du skal derfor vide en masse om kost og ernæring, og kunne lægge skræddersyede kostplaner for individer og grupper. Derudover er det ofte din rolle at samle trådene i køkkenet. Det kræver overblik og organisatorisk tække samt en stor kærlighed til sund ernæring. Kan du sætte flueben ved det, er uddannelsen som ernæringsassistent perfekt for dig.

Studiemiljøet
På uddannelsen til ernæringsassistent, er det ikke kun sund kost som er omdrejningspunktet. Det sunde og sjove kommer også til udtryk i studiemiljøet. Her holder eleverne sammen, og skaber venskaber for livet. Der arrangeres masser af hyggelige og festlige arrangementer som fremmer fælleskabsånden –  også på tværs af studieretningerne fx den årlige gourmet uge, hvor alle elever fra Fødevareuddannelserne skal tilberede forskellige typer måltider til familie og venner. Det skaber glæde både iblandt elever og undervisere. Und dig selv en dejlig studietid – vælg Viden Djurs.

Uddannelsens indhold og opbygning
Som på alle Viden Djurs’ Erhvervsuddannelser starter du på et grundforløb. Her får du en masse basis viden om kost og ernæring, og får testet teorierne i praksis under dit første praktikforløb.

Indledningsvist lærer du at behandle og tilberede råvarerne korrekt, så hygiejnestandarden er i top. Du lærer derudover en masse nyttigt om salg og service, så kunderne får den service, der passer til den bestemte salgssituation. Sidst, men ikke mindst, undervises du også i alt det organisatoriske, som er centralt for jobbet.

Ernæringsassistent
Uddannelsen til ernæringsassistent tager 2 år og 5-7 mdr. (+ grundforløb) hvoraf de 30 uger er skoleophold. Længden på dit grundforløb afhænger af, om du skal starte på GF1, der varer 1 år eller om du kan starte direkte på GF2, der tager ½ år. Du kan også vælge at tage uddannelsen som et EUX-forløb, der så vil vare 3 år og 2 mdr. (+ grundforløb) hvoraf 68,1 uge er skoleophold.

Praktikpladsen
Som på de fleste erhvervsuddannelser er det centralt at du finder dig en god praktikplads. Det giver dig den praktiske ballast din faglighed behøver. Uden praktikken kan du ikke teste teorierne rigtig af. Du er selv ansvarlig for at finde en relevant praktikplads, men vi rådgiver dig gerne herom. Du kan fx. kigge i databasen www.praktikpladsen.dk. Her finder du en masse godkendte praktikpladser.

Gå en sund fremtid i møde
Med en uddannelse som ernæringsassistent har du mange forskellige fremtidsmuligheder. Rigtig mange får arbejde i børnehaver, på plejehjem eller på forskellige typer skoler. Der er dog også gode muligheder hos private virksomheder, som gerne vil sikre deres ansatte sund ernæring. Ønsker du imidlertid at læse videre efter eksamen, har du også rigtig gode muligheder for det. Flere og flere af vores elever vælger efterfølgende at uddanne sig til diætister eller lignende, så de kan professionalisere deres arbejde i endnu højere grad. Uanset hvad du vælger, er uddannelsen til ernæringsassistent et virkeligt godt sted at starte.

Eksamen
Hos Viden Djurs foregår eksamen lidt anderledes, når det kommer til fødevareuddannelserne. Du skal skræddersy og tilberede et sundt måltid til din underviser og censor, og også kunne forklare dine valg via en PowerPoint-præsentation. Det giver dig mulighed for at vise alt det du har lært, hvilket har gjort denne eksamensform populær iblandt de studerende.

Praktisk information
Der optages elever på ernæringsassistent-uddannelsen to gange årligt – i starten af august og januar. På Viden Djurs tilbyder vi kun grundforløbet. Ønsker du at fortsætte hovedforløbet, kan resten af uddannelsen tages på Aarhus Tech. Så fremt du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte Uddannelses- og Erhvervsvejleder Camilla Matthiesen-Juhl på telefon 20 12 00 94 eller mail camj@videndjurs.dk

Tag på en digital rundtur af Grenaa Erhvervsskole.

På Ernæringsassistent uddannelsen bruges det meste af tiden i Køkkenet på Grenå Erhvervsskole. Nu kan du besøge værkstedet og resten af Grenå Erhvervsskole hjemme fra sofaen. Her kan du se klasseværelser, værksteder m.v. og danne dig et indtryk af skolen. Rundvisningen er fyldt med videoer og links som kan fortælle dig mere om lige det område der interessere dig.

🔵 Blue Circle EmojiBlå ikoner er information om de forskellige studieretninger.

🔴 Red Circle Emoji — Dictionary of Emoji, Copy & PasteRøde ikoner er information om skolen og de forskellige lokaler.

Se også...

Find dine svar her på hjemmesiden eller spørg vores studievejledere der altid sidder klar til at vejlede dig i den rigtige retning.

Undervisningsplan

Læs mere om læringsaktiviteter, læringselementer, bedømmelseskriterier, eksamensreglement mv. for uddannelsen i Elevplanen som du finder lige her