Grundforløb 1 (GF1)

Grundforløb 1 er for dig, der har afsluttet 9. eller 10. klasse i juni måned året før du søger ind på erhvervsuddannelsen. I forbindelse med en ny forsøgsordning igangsat af Undervisningsministeriet, er vi på VID Erhvervsuddannelser dog tilkendt en række ekstra pladser, så det, fra det kommende skoleår, er muligt for elever, der har forladt folkeskolen i juni måned 2 år før man søger ind på erhvervsuddannelsen, at starte på grundforløb 1. Det kan f.eks. være relevant for elever der har været et år på produktionsskole eller elever der har gennemført første år på en gymnasial uddannelse og derefter er stoppet.

Hvis du vil ind på VID Mad, skal du starte med 20 uger på GF1 på fagretningen Mad, Økologi og Gastronomi eller EUX Håndværker.

Undervisningen på fagretningen Mad, Økologi og Gastronomi og EUX Håndværker foregår på VID Erhvervsuddannelser, Århusvej 49 i Grenaa:

For at starte på GF1 skal du opfylde nedenstående adgangskrav

  • have afsluttet 9. eller 10. klasse eller have modtaget tilsvarende undervisning
  • have mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i både dansk og matematik til afgangsprøven i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve være vurderet uddannelsesparat til erhvervsuddannelse.

I slutningen af GF1 skal du vælge den konkrete VID Erhvervsuddannelse du vil forsætte på. Se og læs mere om vores studieretninger herunder.