Tjener

Bliv professionel tjener og giv servicebranchen et ordenligt løft
Der er brug for dygtige, professionelle tjenere – både i restaurations- og hotelbranchen. Hurtige, faglærte tjenere med den rette indstilling til service og kundebetjening. Så er du hurtig på fødderne, født med en skarp hukommelse og et køligt overblik, er tjeneruddannelsen hos Viden Djurs det helt rette spor for dig.

Arbejdet som tjener
Arbejdet som tjener er krævende.  Du skal bevare overblikket i stressede situationer og levere skræddersyede serviceoplevelser. Derudover ligger arbejdstiden ofte, når mange andre mennesker har fri, så du skal være indstillet på aften- og weekendarbejde. Det er i sandhed en kunst, at være en dygtig tjener. Gør du det godt, er jobbet som tjener imidlertid enormt givende. Du står ansigt til ansigt med tilfredse og glade mennesker. Tiltaler det dig, er uddannelsen til tjener hos Viden Djurs en oplagt valgmulighed.

Studiemiljøet på tjeneruddannelsen
Der er et virkelig godt sammenhold på fødevareuddannelserne hos Viden Djurs. En faktor som betyder meget, når eleverne skal gennemføre uddannelsen. Her holder man sammen, også selvom branchen udenfor skolen kan være hård og konkurrencepræget. Det er måske netop det der er fundamentet for den unikke fællesskabsånd der eksisterer på uddannelserne.

Derudover arrangeres der også en masse hyggelige events, som er med til at vedligeholde det gode studiemiljø. Den årlige gourmet uge, er nok det mest populære arrangement. Her får eleverne fra Fødevareuddannelserne mulighed for at tilberede forskellige typer måltider til familie og venner. I den sammenhæng er det eleverne fra tjener-uddannelsen som står for planlægningen og udførsel af al betjening. Det er noget der motiverer – særligt når kunderne er dem der står eleverne nærmest.

Uddannelsens opbygning og indhold
På tjeneruddannelsen hos Viden Djurs lærer du at betjene gæster på spisesteder. Du undervises i salg og service, så du fremadrettet kan levere den ønskede service, der passer til den bestemte salgssituation. Slutteligt stilles der også skarpt på sundhed og ernæring, for at du kan vejlede kollegaerne og kunderne korrekt.

Du kan vælge imellem disse to trin/specialer:

Konference- og selskabstjener
Som konference- og selskabstjener undervises du i gastronomi, i at modtage bestillinger samt hvordan du serverer ved større og mindre selskaber. Uddannelsen tager 1 år og 8 måneder, hvoraf du sammenlagt har 30 uger på skolen.

Specialtjener
Som specialtjener får du et stort indblik i gastronomi og sundhed, samt et omfattende kendskab til salg og service. Et fagligt fundament som gør dig i stand til at varetage mange forskellige typer jobs indenfor hotel- og restaurationsbranchen. Uddannelsen til tjener tager 3 år og 4 måneder, hvoraf de 40 uger foregår på skole.

Praktik, eksamen og fremtid

Test teorierne i praksis
For at kunne gennemføre tjeneruddannelsen hos Viden Djurs, er det vigtigt at du indledningsvist får skrevet en praktikaftale med en virksomhed. Den praktiske del af din uddannelse, giver dig mulighed for at teste teorierne i praksis. En faglig nødvendighed indenfor tjenerfaget. Ønsker du rådgivning i forhold til valg af praktikplads, hjælper vi dig gerne. Start indledningsvist med at besøge databasen www.praktikpladsen.dk.

Form din egen fremtid
Tjeneruddannelsen giver dig mange forskellige muligheder fremadrettet –  Kan du tale flere sprog, er der også gode muligheder på tværs af landegrænserne. Du kan søge arbejde i hotel- og restaurationsbranchen, som tilbyder en bred palette af tjenerjobs. Uanset hvad du vælger, bliver fremtiden uden tvivl både spændende og varieret.

Eksamen
Når du skal tage din tjener eksamen, skal du vise din underviser og censor at du behersker dit fag ved at planlægge og gennemføre en optimal betjeningssituation. Du skal ydermere kunne forklare dine valg via en PowerPoint-præsentation. En praktisk eksamensform som lader dig bruge alt det uddannelsens og praktikken har lært dig.

Praktisk info
Hos Viden Djurs optager vi elever på grundforløbet til tjeneruddannelsen to gange årligt – i starten af august og januar. Du skal imidlertid færdiggøre din uddannelse på Teknisk Skole Silkeborg som udbyder hovedforløbet. Har du spørgsmål til uddannelsen, er du velkommen til at kontakte Uddannelses- og Erhvervsvejleder Camilla Matthiesen-Juhl på telefon 20 12 00 94 eller mail camj@videndjurs.dk.

Læs mere om uddannelsen på vores Faktaark her

Tag på en digital rundtur af Grenaa Erhvervsskole.

På Tjener uddannelsen bruges det meste af tiden i Restauranten på Grenå Erhvervsskole. Nu kan du besøge værkstedet og resten af Grenå Erhvervsskole hjemme fra sofaen. Her kan du se klasseværelser, værksteder m.v. og danne dig et indtryk af skolen. Rundvisningen er fyldt med videoer og links som kan fortælle dig mere om lige det område der interessere dig.

🔵 Blue Circle EmojiBlå ikoner er information om de forskellige studieretninger.

🔴 Red Circle Emoji — Dictionary of Emoji, Copy & PasteRøde ikoner er information om skolen og de forskellige lokaler.

Se også...

Find dine svar her på hjemmesiden eller spørg vores studievejledere der altid sidder klar til at vejlede dig i den rigtige retning.

Undervisningsplan

Læs mere om læringsaktiviteter, læringselementer, bedømmelseskriterier, eksamensreglement mv. for uddannelsen i Elevplanen som du finder lige her