Grundforløb 1 (GF1)

Grundforløb 1 er for dig, der har afsluttet 9. eller 10. klasse i juni måned året før du søger ind på erhvervsuddannelsen. I forbindelse med en ny forsøgsordning igangsat af Undervisningsministeriet, er vi på VID Erhvervsuddannelser dog tilkendt en række ekstra pladser, så det, fra det kommende skoleår, er muligt for elever, der har forladt folkeskolen i juni måned 2 år før man søger ind på erhvervsuddannelsen, at starte på grundforløb 1. Det kan f.eks. være relevant for elever der har været et år på produktionsskole eller elever der har gennemført første år på en gymnasial uddannelse og derefter er stoppet.

Hvis du vil ind på GF1 på VID Mekanik, skal du starte på et af tre fagretninger i Grenaa eller Kalø:

Undervisningen på fagretningen Værktøj, Grøn energi og Håndværk samt fagretningen EUX Håndværker foregår på VID Erhvervsuddannelser, Århusvej 49 i Grenaa.

Læs mere på vores Faktaark her

Undervisningen på fagretningen Landbrug, Maskiner og Økologi foregår på Kalø Økologisk Landbrugsskole, Skovridervej 3 Kalø.

Læs mere på vores Faktaark her

For at starte på GF1 skal du opfylde nedenstående adgangskrav

  • have afsluttet 9. eller 10. klasse eller have modtaget tilsvarende undervisning
  • have mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i både dansk og matematik til afgangsprøven i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve
  • være vurderet uddannelsesparat til erhvervsuddannelse.

Se også...

Find dine svar her på hjemmesiden eller spørg vores studievejledere der altid sidder klar til at vejlede dig i den rigtige retning.

EUX Håndværker
mange muligheder

Vælger du EUX, er det fordi du vil have studieforberedende fag oveni din erhvervsuddannelse. Du får de tilsvarende kompetencer og er ligestillet med andre faglærte og studenter.

Som enhver anden faglært kan du søge job, eller du kan vælge at læse videre på din drømmeuddannelse.

Læs mere lige her

Uddannelser

Se hvilke uddannelser vi på VID Mekanik kan tilbyde dig. Har du spørgsmål kontakt vores studievejledere.