Lastvognsmekaniker

En uddannelse til dig der elsker lastbiler
Der er noget særligt ved at arbejde med lastbiler. Det ved vi alt om hos Viden Djurs. Drømmer du derfor at blive lastvognsmekaniker, kan Viden Djurs hjælpe dig på rette vej.

Arbejdet som lastvognsmekaniker
Arbejdet som lastvognsmekaniker kræver omfattende kendskab til lastbiler og deres motorer. Et fagligt fundament som du sikres hos Viden Djurs. Du lærer alt hvad faget kræver, samt hvordan man reparerer skader og udfører serviceeftersyn. Arbejdet som lastvognsmekaniker kræver derudover omhyggelig planlægning og overblik over reparationarbejdets forskellige faser.

Den rette faglige ballast
Som lastvognsmekaniker lærer du at justere benzin- og diesel-motorer, bremser og styretøj, samt at finde og rette fejl på lastbilens elektriske og elektroniske systemer. Derudover modtager du også undervisning i førstehjælp, arbejdsmiljø, informationsteknologi, engelsk og naturfag.

Din fremtid som lastvognsmekaniker
Uddannelsen som lastvognsmekaniker sikrer dig gode jobmæssige muligheder fremadrettet – både i Danmark og i udlandet. Det kan være i større virksomheder, men også på mindre værksteder. Du kan også starte egen vognmandsfirma. Her er det en klar fordel at have en uddannelse som lastvognsmekaniker, så du selv kan reparere og vedligeholde lastbilerne. Det er også muligt at læse videre, efter du har færdiggjort dit hovedforløb, fx. til maskinmester eller indenfor produktionsteknologi.

Studiemiljøet
På mekanik uddannelserne hos Viden Djurs er der et hyggeligt og uformelt studiemiljø. Det kommer bl.a. til udtryk om torsdagen, når der er åbent værksted på skolen. Her samarbejder mekanikereleverne på tværs af uddannelserne, når de sammen tester teorierne i praksis.

Derudover arrangeres årligt en innovationsuge, hvor eleverne i fælleskab kan virkeliggøre deres gakkede ideer og fremadrettede visioner. Slutteligt afholdes løbende hyggelige arrangementer og festlige events på tværs af erhvervsuddannelserne, som skaber hygge og sammenhold.

 

Uddannelsens opbygning
Ligesom på Viden Djurs’ øvrige mekanik uddannelser, starter du på et grundforløb, efterfulgt af et længere praktikforløb. Hovedforløbet tager du efterfølgende på en anden skole.

Du kan vælge imellem følgende to hovedforløb:

Lastvognsmontør
På uddannelsen til lastvognsmontør lærer du at udfører eftersyn og finde fejl på benzin- og dieselmotorer. Du lærer også at reparere og udskifte defekte og slidte dele. En rigtig god basisuddannelse med gode fremadrettede muligheder. Uddannelsen tager 2 år og 6 måneder.

Lastvognsmekaniker
Denne uddannelse giver dig et omfattende kendskab til alle processer og detaljer i arbejdet som lastvognsmekaniker. En grundig uddannelse med rigtig gode fremtidsperspektiver. Uddannelsen som lastvognsmekaniker tager 4 år og 6 måneder.

Test din viden under praktikken
For at du kan gennemføre uddannelsen som lastvognsmekaniker er det afgørende, at du hurtigt finder en god praktikplads. Det giver dig mulighed for at teste teorierne i praksis, så du får den praktiske viden faget kræver.

Du har selv ansvaret for at finde en praktikplads, men vi hjælper og rådgiver dig gerne. Vi anbefaler imidlertid, at du starter med at undersøge databasen på www.praktikpladsen.dk. Her findes et væld af godkendte praktikpladser.

Optagelse og vejledning
Hos Viden Djurs optager vi studerende på grundforløbet to gange om året – i starten af august og januar. I nogle tilfælde vil der være mulighed for løbende optagelse. Kontakt Uddannelses- og Erhvervsvejlederen for mere information. Camilla Matthiesen-Juhl kan træffes på telefon 20 12 00 94 eller via mail på camj@videndjurs.dk

Læs mere om uddannelsen på vores Faktaark her

Tag på en digital rundtur af Grenaa Erhvervsskole.

På Lastvognsmekaniker bruges det meste af tiden i Mekaniker værkstedet på Grenå Erhvervsskole. Nu kan du besøge værkstedet og resten af Grenå Erhvervsskole hjemme fra sofaen. Her kan du se klasseværelser, værksteder m.v. og danne dig et indtryk af skolen. Rundvisningen er fyldt med videoer og links som kan fortælle dig mere om lige det område der interessere dig.

🔵 Blue Circle EmojiBlå ikoner er information om de forskellige studieretninger.

🔴 Red Circle Emoji — Dictionary of Emoji, Copy & PasteRøde ikoner er information om skolen og de forskellige lokaler.

Se også...

Find dine svar her på hjemmesiden eller spørg vores studievejledere der altid sidder klar til at vejlede dig i den rigtige retning.

Undervisningplan

Læs mere om læringsaktiviteter, læringselementer, bedømmelseskriterier, eksamensreglement mv. for uddannelsen i Elevplanen som du finder lige her