VID Webudvikler
Drømmer du om udvikle hjemmesider og web-løsninger for virksomheder og private? Så er erhvervsuddannelsen Webudvikler oplagt for dig.

Her lærer du både at programmere, kode og gennemføre produktioner fra A til Å. Et teknisk håndværk, som sikrer dig spændende stillinger i mange forskellige virksomheder herhjemme og i udlandet. Alle virksomheder og organisationer har brug for et vindue til verden – en hjemmeside, som sikrer dem den nødvendige opmærksomhed. Hjælp dem med en uddannelse som Webudvikler.

Det gode håndværk
Arbejdet som Webudvikler er i høj grad et teknisk håndværk, som kræver professionelt kendskab til digital fotografering, grafik, scanning, billedebehandling, konstruktion af hjemmesider og kodning. Du skal også kunne arbejde med budskaber, indhold, form og funktioner. Alt det og meget mere lærer du på VID’s Webudvikler-uddannelse. Vi hjælper dig med at udvikle og finpudse dine tekniske og kreative færdigheder, så du fremtidigt kan levere webløsninger af høj kvalitet.

Virkelighedsnær undervisning
Når du tager Webudvikler-uddannelsen foregår det meste af undervisningen foran skærmen på uddannelsesstedet, eftersom uddannelsen er skolebaseret. Undervisningen er imidlertid altid virkelighedsnær, og der er aldrig langt fra teori til praksis. De ting vi lærer afprøves hurtigt, så teknikkerne sætter sig hurtigt fast i fingrene.

Uddannelsen tager gennemsnitligt 2 år og 3 måneder. Det varierer imidlertid alt efter hvilken baggrund du har i bagagen. For nogens vedkommende tager uddannelsen kun et år. Du kan både starte på uddannelsen lige efter folkeskolen, men også vente til efter gymnasiet eller senere i livet. Kontakt vores studievejleder for mere information.

Venskaber for livet
Læring afhænger i høj grad også af de sociale relationer og fællesskaber vi skaber sammen. Der skal være plads til farverige fester, hyggelige fredagsbarer og venskaber for livet. Det er med til at sikre, at du gennemfører og prioriterer din uddannelse det ekstra. Derfor arbejder vi løbende på at pleje alt det sociale, og vi holder dig løbende opdateret omkring arrangementer og fester på de sociale medier. Det må godt være sjovt og hyggeligt at læse og lære.

Fart over feltet
Er der noget der kendetegner arbejdet som Webudvikler, er det nok de hurtige og til tider hektiske arbejdsgange. Du skal også være indstillet på løbende at opdatere din viden og dine tekniske færdigheder, da web-branchen er i konstant forandring.

Du trænes derfor i effektive arbejdsrutiner, så du kan følge arbejdstempoet på en fremtidig arbejdsplads. Der skal være tid til alt det kreative, til at kræse om design og opsætning, men effektivitet og faglige opkvalificeringer er også et must.

En spændende fremtid
Uddannelsen som Webudvikler kvalificerer dig til en lang række jobs indenfor programmering, design og  informationsarkitektur. Stillinger som både vil udfordre din tekniske ekspertise og dine kreative talenter.

Du kan komme til at forme virksomhedernes web-baserede kommunikation. Noget der har afgørende betydning for den enkelte virksomhed. En vigtig stilling og en varieret fremtid i alle mulige forskellige typer virksomheder og organisationer.

Hvad lærer du på uddannelsen?

  • Programmering af hjemmesider, eksempelvis blogs og web-apps
  • Avanceret brug af grafiske værktøjer, herunder Photoshop og Illustrator
  • Integrering af billeder
  • Principperne for godt og brugervenligt design
  • Arbejde med webservere herunder opsætning af e-shop
  • Projektarbejde
  • Innovation og iværksætteri i forbindelse med opstart af egen virksomhed

Se også...

Find dine svar her på hjemmesiden eller spørg vores studievejledere der altid sidder klar til at vejlede dig i den rigtige retning.

UNDERVISNINGSPLAN

Læs mere om læringsaktiviteter, læringselementer, bedømmelseskriterier, eksamensreglement mv. for uddannelsen i den lokale undervisningsplan