Student og faglært på én gang

Med et EUX-forløb skal du ikke vælge mellem en erhvervsuddannelse eller en gymnasial eksamen – med EUX kombinerer du begge dele. På EUX har du nemlig mulighed for – på én gang – at få en erhvervsuddannelse og generel studiekompetence til videregående studier.

På EUX Business 1. del får du god undervisning, der både er virkelighedsnær og teoretisk. Det er en uddannelse, der giver dig studiekompetence som en studentereksamen  til at læse videre, så der er skriftlige afleveringer og lektier, men samtidig er det en uddannelse med praktisk afsæt i virkeligheden.

Fag på EUX Business
Du skal have fagene: Dansk A, engelsk B, IT B, afsætning B, virksomhedsøkonomi B, matematik C, organisation C, samfundsfag C og to-tre af fagene tysk C, erhvervsret C, innovation C, markedskommunikation C eller psykologi C.

Gør dig klar til fremtiden
Ud over undervisning i dansk, engelsk og samfundsfag får du også forberedende undervisning i matematik, ligesom du deltager i forskellige merkantile temaer. Det vil være nogle temaer, som passer til din fremtidige uddannelse og karriere inden for Business, enten butik, B2B eller kontor.

Undervisningen vil foregå op til D-niveau, og du går til eksamen på D-niveau. Når du starter på EUX-Business til januar vil der være forskellige temaer og projekter, som giver dig de sidste kompetencer i fagene, således at du kan få en standpunktskarakter på C-niveau i fagene dansk, engelsk og samfundsfag.

Desuden skal du have kompetencer indenfor hele business området, skrive en stor opgave på 2.år og lave afsluttende projekt.

  • Hvis du ønsker en læreplads indenfor kontor (administration, økonomi, lægesekretær, advokatsekretær, bogholder, kontorassistent), så SKAL du have en EUX Business.
  • Hvis du ønsker læreplads indenfor butik, event eller handel, kan du både bruge GF1 EUD Business og GF2 EUD Business samt EUX Business.
  •  Desuden kan du bruge din EUX Business til at læse videre på de videregående uddannelser, på lige fod med alle andre med en studentereksamen.

EUX Business foregår to steder på Djursland:
Grenaa (Århusvej 49)
Rønde (Skovridervej 3, Kalø)

Se også...

Find dine svar her på hjemmesiden eller spørg vores studievejledere der altid sidder klar til at vejlede dig i den rigtige retning.