29-årig var første student hos Viden Djurs

29-årig var første student hos Viden Djurs

Tidligere frisør valgte at læse videre

Af

Søren Andersen

 

Det var en student med en erfaring, der blev årets første hos Viden Djurs i Grenaa. 29-årige Maria Merle Bachmand Andersen blev årets første EUX-student på EUX-Business på VID Erhvervsuddannelser i Grenaa. Hun afsluttede med et 10-tal i faget Afsætning B og med et flot gennemsnit på 9,6.

Hun er tidligere frisør, men sønnen – tog et halvt årige Kalle Emil og en udearbejdende mand blev grunden til karriereskiftet, der gerne skal ende ud i et job med mere familievenlige arbejdstider. Lige nu venter hun på svar på en elevstilling hos en virksomhed, som hun har lovet ikke at røbe navnet på, og sideløbende har hun søgt ind på fjernstudie som finansøkonom.

“Fjernstudiet passer rigtig godt sammen med familielivet, som jeg prioriterer højt, og det er præcis de samme adgangskrav og muligheder som på det almindelige forløb med fremmøde,” fortæller Maria, som fremhæver lærerne og det øvrige personale på EUX-Business som super dygtige og altid imødekommende.

“Tiden på EUX-Business har givet mig venner for livet. Vi har været et meget blandet hold med forskellige baggrunde og med stor aldersspredning, men man finder hurtigt sammen med nogen, der vil det samme som én selv.”

EUX-Business er en af de nyere uddannelser. Den giver mulighed for – på én gang – at få en erhvervsuddannelse og generel studiekompetence til videregående studier.