Innovative elever fra Grenaa vinder sølv

Innovative elever fra Grenaa vinder sølv ved iværksætterkonkurrence ved Danish Entrepreneurship Award

Tre elever fra Viden Djurs, HTX Grenaa vandt torsdag 2. pladsen i iværksætterkonkurrencen Da Vinci som er en del af Danish Entrepreneurship Award 2017. Gruppens idé med en præmierende skraldespand var så god, at de endte med en flot 2. plads.

Næsten 7000 innovative unge var torsdag samlet til en dag fyldt med gåpåmod og kreative idéer til Danish Entrepreneurship Award 2017. Eleverne fra Grenaa var taget til Fredericia for at deltage i Da Vinci-konkurrencen mod 106 andre hold fra ungdomsuddannelser i hele landet. På trods af en hård konkurrence blev det i sidste ende deres idé, der endte med 2. pladsen.

Skraldespand til festivaler
Glæden strålede ud af Mads Hinge Åkerlund, Richard Lip og Rasmus Hedeager Mikkelsen, da de ud af højtalerne ved det store awardshow blev udråbt som sølvvindere af Da Vinci-konkurrencen. De tre drenge har udviklet en skraldespand, hvor man har mulighed for at vinde præmier, når man smider noget i. Det er meningen, at det skal engagere folk selv til at smide affald ud, når de er til koncerter og festivaler.

Vi er sindssygt glade. Det er altid fedt at få en 2. plads, men vi ville selvfølgelig hellere have haft 1. pladsen. Det har været super fedt at arbejde med projektet. Vi har lært utrolig meget af det og haft et rigtigt godt samarbejde. Vi gik i gang for 2 måneder siden og har arbejdet på det hver dag siden,” lød det fra gruppen. De vandt 6000 kr. som blev overrakt og sponsoreret af Dansk Industri.

Selvom drengene fra Grenaa vandt en af priserne på dagen, så var de oppe imod mange andre skarpe ideer, som pressede dem til de sidste.

I år har vi set mange spændende, kreative og ikke mindst meget brugbare idéer. Det er virkelig medrivende, hvordan deltagerne har lagt så mange kræfter i deres arbejde, og vi er glade for, at vi igen i år har givet dem meget sparring retur, så de kan gå hjem med masser af erfaring og ny viden,” siger Camilla Ryge Leth, projektleder for Danish Entrepreneurship Award.

Konkurrencer og masser af læring
Det er syvende gang, at Danish Entrepreneurship Award samler unge fra hele landet til en dag med innovative ideer. Mere end 2.000 unge deltog igen i år i den største konkurrence, Idékonkurrencen. De yngste deltagere fra 6.-7. klasse kæmpede om den bedste opfindelse i Projekt Edison, mens Da Vinci-konkurrencen var for ungdomsuddannelserne. Derudover blev årets DesignTalent kåret, og Fonden for Entreprenørskab delte også tre mikrolegater á 25.000 kr. ud til studerende, som havde særligt gode idéer.

Udover at deltage i konkurrencerne kunne de unge også få professionel sparring fra erfarne erhvervsfolk og høre foredrag med erfarne iværksættere som fx Tommy Ahlers og Ilse Jacobsen, der begge er kendt fra DR1-programmet Løvens Hule.

Danish Entrepreneurship Award 2017 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Trekantområdet Danmark, og er en del af Global Entrepreneurship Week Denmark.

Se alle vinderne her award.ffe-ye.dk  

Kontakt:
MR2: Mads Hinge Åkerlund (mobil: 21 86 04 38), Richard Lip og Rasmus Hedeager Mikkelsen
Camilla Ryge Leth, projektleder for Danish Entrepreneurship Award, camilla@ffe-ye.dk, 23 39 96 75
Berit Bader Lemming, presseansvarlig ved Fonden for Entreprenørskab, berit@ffe-ye.dk, 31 75 34 81