Flot førsteplads til HTX elever

Messen der fandt sted d. 18. januar i Horsens, er et forløb under Company Programme, der er et virkelighedsnært entreprenørskabsforløb for ungdomsuddannelserne, der udfordrer og styrker elevernes innovative og entreprenørielle kompetencer.

Forløbet træner eleverne i at udvikle deres gode ideer og omsætte dem til realiserbare virksomheder eller sociale projekter. Company Program består af dels regions mesterskaber og et Danmarksmesterskab og netop hjemvendt fra det Østjyske regionsmesterskab fik HTX-eleverne Mads Hinge Åkerlund, Richard Lip og Rasmus Hedeager Mikkelsen en førsteplads på baggrund af at have udviklet en intelligent skraldespand : WINBIN, hvor man har mulighed for at vinde præmier, når man smider affald i. Tanken bag er, at det skal engagere folk selv til at smide affald ud, når de er til koncerter, festivaler og andre steder med store forsamlinger. Dette er første gang, at et koncept, hvor man kan vinde præmier for at fjerne skrald, er introduceret, og første prototype er allerede godt på vej.

Så sent som i november måned deltog de selv samme elever – som et team ud af 130 teams – i iværksætterkonkurrencen Da Vinci, der er en del af Danish Entrepreneurship Award og her præsterede de at komme hjem med en sølvmedalje. Præmien modtog eleverne foran 7000 ligestillede elever fra hele Danmark og dommere fra erhvervslivet, da de den 16. november var samlet med Danmarks mest idérige unge i Fredericia, da Danish Entrepreneurship Award for syvende gang fandt sted. Her skulle elever og studerende dyste mod hinanden på innovation, kreativitet og idérigdom i forskellige innovations- og opfinderkonkurrencer. De unge iværksættersjæle kom fra folkeskoler, efterskoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser fra hele landet.

Drengene går til dagligt på VID Gymnasie HTX, hvor omdrejningspunktet i undervisningen netop er innovation, digitalisering, virksomhedsdannelse og altid projektorienteret med udgangspunkt i samfundsrelevante cases, gerne i samarbejde med lokale virksomheder.

Som en del af de 20 bedste hold går de nu videre til den landsdækkende finale, der i år finder sted d. 8. februar i Odense.

Flere priser til HTX-elever
Nordea har i mange år sponsoreret Company Programme. Dels ved at holde oplæg på skolerne og dels ved at tilbyde sparringssamtaler. Efter sparringssamtalerne udvælger Nordeas rådgivere de Company Programme-teams, der modtager en pris på enten 2000 eller 4000 kr. til videreudvikling af deres idé. Også her var elever fra VID Gymnasier, HTX med i top. Et team fik således 2000 kr. og yderligere tre teams fik hver 4000 kr. med hjem. Det er her værd at bemærke, at det var første gang VID Gymnasier deltager i Nordea sparring, og at alle 4 hold kommer fra samme spor: Teknologi. Samlet set må man konstatere, at VID Gymnasiers satsning på innovation og Entreprenørskab i år har været kronet med flotte resultater på en HTX-uddannelse, der lægger sig tæt op af, hvad erhvervslivet forventer og ønsker.  Dette har kun været muligt, da ledelsen på VID Gymnasier har dette som fokusområde.

Præmierne og placeringerne lægger sig tæt op af den strategi, som regeringen ønsker sig med Danmark som et digitalt fyrtårn, der med cirkulær økonomi, disruption, flere teknologivirksomheder, forskning og innovation skal skabe fremtidens samfund.

 

Fonden for Entreprenørskab er det centrale nationale videncenter og omdrejningspunkt for udvikling af entreprenørskab i undervisningen på alle uddannelsesniveauer. Fonden arbejder for at evnen til at være innovativ skal være et grundelement i alle uddannelser fra folkeskole til ph.d. Innovation og entreprenørskab skal i højere grad integreres i uddannelserne og forankres på uddannelsesinstitutionerne.

Danish Entrepreneurship Award 2017 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Trekantområdet Danmark, og er en del af Global Entrepreneurship Week Denmark.