Attraktive uddannelsespakker

Manglende praktikpladser bliver om kort tid til mangel på elever og dermed faglærte.

Derfor søsætter Viden Djurs sammen med Norddjurs Kommune, Syddjurs Kommune, Business Djursland og Dansk Byggeri nu projektet Attraktive Uddannelsespakker.

Vi skal gøre det så attraktivt og spændende at blive faglært, at de unge i stor stil vil vælge at gå den vej. Midlet er garanti for praktikplads allerede før dag et på grundforløbet. Det har vi i projektet koblet med et samarbejde med en række spændende virksomheder og et korps af ambassadører til at fortælle om det.

Flere og flere virksomheder oplever vanskeligheder ved at tiltrække og fastholde de faglærte kompetencer, de har brug for. Det er derfor ikke kun vigtigt at gøre eleverne så attraktive som muligt over for virksomhederne men også gøre virksomhederne så attraktive som muligt i de unges øjne. Samtidig skal flere virksomheder aktivt bidrage til at uddanne flere dygtige faglærte. Derfor vil projektet fokusere på den samlede oplevede kvalitet i uddannelserne i hele værdikæden fra grundskoleelev til færdig udlært.

Projektet er støttet af Nordea-fonden med 2,3 millioner kroner.

Kontaktperson
Ditte Juul Kristensen
Projektleder, Vid Projekter
Telefon: +45 20613127
Mail: dmjk@videndjurs.dk

Siden her vil løbende blive opdateret med informationer om projektet …


Fakta om projektet

  • Viden Djurs står bag projektet i samarbejde med Business Djursland, Dansk Byggeri, Syddjurs Kommune og Norddjurs Kommune
  • Projektet er støttet af Nordea-fonden med 2,3 mio kr.
  • Projektperiode: 2018-2020