HHX Global

Global
Drømmer du om en fremtid som korrespondent eller som medarbejder i en stor international virksomhed? Måske interesserer du dig lidt ekstra for alt det der sker verden? Uanset hvad dit udgangspunkt er, kan ungdomsuddannelsen HHX Global hjælpe dig med at finde retning i livet og rød tråd som giver dig kulturel og økonomisk forståelse på globalt niveau.

Virkelighedsnær undervisning
På HHX Global blander vi praksis med teori uden at gå på kompromis med fagligheden. Vores cases er taget fra virkeligheden, og vi samarbejder tæt med lokale virksomheder. Denne læringsstil giver dig et bedre kendskab til dine egne kompetencer. En afklaring som giver HHX elever en klar fordel fremadrettet. For man skal kende sig selv og sine faglige styrker, når den rette uddannelse skal vælges, eller når den rette stilling kalder.

”Mine tre år på skolen har lært mig en masse. For det første har jeg lært hvordan man fremstiller en god både skriftlig og mundtlig præstation eller et produkt. Jeg har lært hvordan man sammenfatter læring og konkretiserer og sorterer i pensum. Jeg har fået lov at anvende teori i praksis, og har løst mange caseopgaver stillet af virksomheder. Dette har givet mig et utroligt godt billede af, hvilket virke vores fag har i den virkelige verden.” Frida Vad, tidligere elev.

Gør en forskel i verden
På HHX Global møder vi ofte unge, som gerne vil gøre en forskel i verden. Med det rette faglige fundament, nærmer du dig den drøm med sikre skridt. Udover de klassiske gymnasiale fag som dansk, engelsk, matematik og samfundsfag, undervises du både i international økonomi og afsætning på højt niveau. Det internationale fokus er en råd tråd igennem hele din treårige uddannelse. Ønsker du at supplere med andre fag, kan du også tilvælge valgfag som virksomhedsøkonomi, psykologi og innovation. Interessante fag som kan give din uddannelse ekstra kant og anvendelighed.

Redskaber der skaber vækst
På HHX Global har du studieretningsfagene international økonomi og afsætning på A niveau, som en rød tråd igennem hele din uddannelse. Her får du kendskab til komplekse økonomiske og handelsmæssige vilkår på tværs af geografiske grænser. Du undervises også i klassiske gymnasiale fag som samfundsfag, dansk, engelsk og matematik, sideløbende med erhvervsrettede fag som international økonomi, samtidshistorie, erhvervsjura, afsætning og virksomhedsøkonomi. Det er med til at sikre dig masser af uddannelsesmæssige og erhvervsrettede muligheder fremadrettet. Derudover kan du tilvælge valgfag som fx psykologi, filosofi eller idræt eller højne niveauet på de fag, du allerede har. Der er mange spændende muligheder på HHX Global.

Global Camp
Som et særligt tilbud på VID Gymnasier sendes alle elever på studierejser. Det er dannelsesrejser som giver dig ekstra erfaring både menneskeligt og fagligt. Ønsker du imidlertid at få endnu mere ud af dine studierejser, er Global Camp det helt rette valg for dig. I Global Camp arbejdes der med at udvikle økonomisk og økologisk bæredygtige ideer og løsninger, der kan skabe arbejdspladser og vækst i den tredje verden fx ved at du og de andre elever stiller jeres arbejdskraft til rådighed én dag. Lønnen går herefter til et internationalt projekt, som skaber vækst lokalt. Lige nu samarbejder Global Camp med fire andre skoler om et projekt i Ghana.

Studieretningen Global er for dig, der er interesseret i den store verden. Fokus er rettet mod international økonomi, forståelse af andre kulturer, sprog og levevilkår. Du har måske drømme om en dag at komme til at gøre en forskel ude i verden som økonom i FN eller en stor international virksomhed, ulandsmedarbejder, eksportsælger eller korrespondent.

Videreuddannelsesmuligheder
Find information om videreuddannelsesmuligheder her: https://ug.dk/vaerktoej/adgangskortet/

Global-linjen på HHX Grenaa

Vil du vide mere?

Find dine svar her på hjemmesiden eller spørg vores studievejledere der altid sidder klar til at vejlede dig i den rigtige retning.

Studieretninger

Vi tilbyder flere studieretninger. Herunder kan du læse mere om dem og finde den der passer til dig. Har du spørgsmål husk vores studievejledere altid sidder klar til at hjælpe dig.