Grundforløbet til ernæringsassistent

Du starter uddannelsen med grundforløbet, hvor du lærer du at behandle og tilberede råvarerne korrekt, så hygiejnestandarden er i top. Du lærer om salg og service, så kunderne får den service, der passer til den bestemte salgssituation. Det er også vigtigt at have viden om sundhed og ernæring, for at du kan vejlede gæsterne/kunderne/brugerne. På den måde kan du planlægge og tilberede mad til mennesker med forskellige behov og krav til den mad, de spiser.

Uddannelsen har følgende trin og specialer:

  • ernæringshjælper
  • specialet ernæringsassistent.

Ernæringshjælper
Som ernæringshjælper lærer du om de grundlæggende funktioner i et storkøkken.

Ernæringsassistent
Som ernæringsassistent lærer du også at udvikle nye produktionsmetoder samt at stå for kontrol af hygiejnen i køkkenet

Hvor lang tid tager uddannelsen?
Uddannelsen til ernæringsassistent tager 3 år, hvoraf sammenlagt 50 uger foregår på skole. Trinnet ernæringshjælper tager 1 år og 6 måneder med sammenlagt 30 uger på skole.

Hvornår kan jeg starte uddannelsen?
Vi optager hold to gange årligt – i starten af august og januar. Du kan fortsætte på hovedforløbet og færdiggøre din uddannelse på f.eks. Aarhus Tech.

Vil du vide mere?
Du er velkommen til at kontakte uddannelses- og erhvervsvejleder Trine Haugaard på telefon 21 53 53 71 eller mail trha@videndjurs.dk

Læs mere om uddannelse til Ernæringsassistent i vores flyer, som du kan finde her

Se også...

Find dine svar her på hjemmesiden eller spørg vores studievejledere der altid sidder klar til at vejlede dig i den rigtige retning.

Undervisningsplan

Læs mere om læringsaktiviteter, læringselementer, bedømmelseskriterier, eksamensreglement mv. for uddannelsen i Elevplanen som du finder lige her