Grundforløbet til tjener

Tjener
Her lærer du at behandle og tilberede råvarerne korrekt, så hygiejnestandarden er i top. Du lærer om salg og service, så kunderne får den service, der passer til den bestemte salgssituation. Det er også vigtigt at have viden om sundhed og ernæring, for at du kan vejlede gæsterne/kunderne/brugerne. På den måde kan du planlægge og tilberede mad til mennesker med forskellige behov og krav til den mad, de spiser. Som tjener kommer du ofte til at arbejde, når mange andre mennesker har fri, så du skal være indstillet på aften- og weekendarbejde.

Uddannelsen har følgende trin og specialer: Trinnet konference- og selskabstjener og specialet tjener.

Konference- og selskabstjener
Som konference- og selskabstjener lærer du om gastronomi, at modtage bestillinger og servere ved større og mindre selskaber.

Hvor lang tid tager uddannelsen?
Uddannelsen til tjener tager 3 år og 4 måneder, hvoraf de 40 uger foregår på skole. Trinnet konference- og selskabstjener tager 1 år og 8 måneder med sammenlagt 30 uger på skole.

Hvornår kan jeg starte uddannelsen?
Vi optager hold to gange årligt – i starten af august og januar. Du skal færdiggøre din uddannelse på Teknisk Skole Silkeborg som udbyder hovedforløbet

Vil du vide mere?
Du er velkommen til at kontakte uddannelses- og erhvervsvejleder Trine Haugaard på telefon 21 53 53 71 eller mail trha@videndjurs.dk

Læs mere om uddannelse til Tjener i vores flyers, som du kan finde her

Se også...

Find dine svar her på hjemmesiden eller spørg vores studievejledere der altid sidder klar til at vejlede dig i den rigtige retning.

Undervisningsplan

Læs mere om læringsaktiviteter, læringselementer, bedømmelseskriterier, eksamensreglement mv. for uddannelsen i Elevplanen som du finder lige her