Personvognsmekaniker

Grundforløbet til Personvognsmekaniker
En personvognsmekaniker reparerer skader og laver serviceeftersyn på biler under 3.500 kg. På skolen lærer du en masse om biler og lærer at finde fejl og vedligeholde de mange dele. En vigtig del af arbejdet går ud på, at du er omhyggelig og selv kan planlægge og udføre en stor del af de ting, der skal laves på bilen.

På uddannelsen får du en grundlæggende viden om biler, deres motorer, bremser og forskellige former for automatik og elektronik. Du lærer om de elektriske systemer og får et grundigt kendskab til de forskellige typer af motorer, bremser, klimaanlæg osv. Du lærer også om det sikkerhedsmæssige udstyr. Og så får du konkret erfaring med at reparere og vedligeholde de mange dele.

Du lærer at finde fejl og reparere og justere motorer, bremser, koblinger og styretøj. Du får kendskab både til benzin- og dieselmotorer og til forskellige bremsesystemer og sikkerhedssystemer.

På Viden Djurs kan du tage grundforløbet til Personvognsmekaniker.Du skal færdiggøre din uddannelse på en teknisk skole, som udbyder en af nedenstående uddannelser.

Opbygning:
Automontør: 2 år (trin 1)

  • at tilrettelægge og gennemføre arbejdet i forbindelse med eftersyn og simpel fejlfinding på benzin- og dieselmotorer
  • at reparere og udskifte nedslidte og defekte dele

Mekaniker: 4 år (trin 1 + 2)

  • at tilrettelægge og gennemføre arbejdet i forbindelse med eftersyn og simpel fejlfinding på benzin- og dieselmotorer
  • at reparere og udskifte nedslidte og defekte dele
  • lave fejlfinding og reparation af elektriske og digitale systemer i køretøjer

 

Hovedforløb
Når du har gennemført grundforløbet, kan du gå i gang med hovedforløbet. Hovedforløbet varer fra 2 til 4 år. Længden afhænger af uddannelsesvalg. Hovedforløbet veksler mellem praktik i virksomheden og skoleophold.

Du er selv ansvarlig for at finde din praktikplads, men skolens lære- og praktikpladsvejleder og din kontaktlærer hjælper dig gerne med gode råd.

Du kan f.eks. benytte databasen www.praktikpladsen.dk til at søge efter ledige godkendte praktikpladser.

Skoleperioderne i hovedforløbet skal du tage på den Erhvervsskole som udbyder uddannelsen. Som Mekaniker kan det f.eks. være Aarhus Tech eller Tradium i Randers.

Hvornår kan jeg starte uddannelsen?
Du kan tage grundforløbet til Personvognsmekaniker på Viden Djurs i Grenaa. Vi optager studerende to gange årligt – i starten af august og januar. I nogen tilfælde vil der være mulighed for løbende optag. Kontakt uddannelses- og erhvervsvejlederen.

Hvor lang tid tager uddannelsen
Automontør (2 år) og Mekaniker (4 år). For at færdiggøre din uddannelse skal du have en uddannelsesaftale med en virksomhed.

Vil du vide mere?
Du er velkommen til at kontakte uddannelses- og erhvervsvejleder

Trine Haugaard
Telefon 21 53 53 71
Email trha@videndjurs.dk

Læs mere om uddannelsen på vores Faktaark her

Se også...

Find dine svar her på hjemmesiden eller spørg vores studievejledere der altid sidder klar til at vejlede dig i den rigtige retning.

Undervisningsplan

Læs mere om læringsaktiviteter, læringselementer, bedømmelseskriterier, eksamensreglement mv. for uddannelsen i Elevplanen som du finder lige her