EUD/EUX BUSINESS – En fremtid med mange muligheder
Ønsker du at gøre lynkarriere inden for butik, indkøb, salg eller administration?

Eller ønsker du at tage en erhvervsfagligstudentereksamen, så du har mulighed for at læse videre?

Mulighederne er mange på EUD/EUX Business i Rønde og Grenaa!

Kontakt os
Læs mere om dine muligheder her på hjemmesiden eller kontakt vores studievejledere for yderligere spørgsmål til uddannelsen.

Studievejleder
Jesper Søndergaard
Telefon: 6161 0365
Mail: js@videndjurs.dk.

Afdelingsleder
Mikkel Bennetzen
Telefon 2059 6796
Mail: mgbe@videndjurs.dk.

EUD Business

EUD – Den hurtigste vej til en karriere i erhvervslivet
EUD Business er den hurtigste vej til arbejdsmarkedet og hvis der er noget som er kendetegnende for de fleste EUD elever, så er det, at de brænder for at prøve kræfter med virkeligheden.

Er det under 14 måneder siden at du er gået ud af 9./10. klasse, så kan du allerede efter et år (grundforløb 1 og grundforløb 2), starte i hovedforløbet og få hands-on erfaring med, hvad fremtiden kan tilbyde netop dig.

Er det mere end 14 måneder siden at du er gået ud af folkeskolen, så skal du starte på grundforløb 2 og allerede efter et halvt år, er du klar til at starte i en virksomhed.

Når du har afsluttet grundforløb 2, så skal du i gang med hovedforløbet i en butik eller virksomhed som har en varighed af 2 år. I forbindelse med hovedforløbet skal du på skole i en periode på 6-12 uger, hvor du skal have specialefag og i løbet af de sidste 6 måneder, skrive fagprøve. Du får elevløn under hovedforløbet.

For at blive optaget på EUD Business, skal du have bestået folkeskolens afgangseksamen i dansk og matematik. Derudover skal du være mødestabil og positiv indstillet overfor ny viden og læring. På EUD Business tager undervisningen udgangspunkt i spændende, virkelighedsnære fag samt læringsfremmende projektarbejde.

EUX Business

EUX – Med en studentereksamen kan du starte din karriere eller starte på en videregående uddannelse – du bestemmer

Tager du EUX Business, så står du med rigtig gode kort på hånden! Du kan nemlig selv vælge om du ønsker at læse videre eller gøre karriere med det samme. EUX er en erhvervsfaglig studentereksamen som kan bruges til en praktikplads i en virksomhed eller en videregående uddannelse – valget er dit. Uddannelsen er derfor god, dels for dem der ved hvad de skal, men også for dem som ikke ved hvad de skal, da der er flere muligheder.

Hvis det er under 14 måneder siden at du er gået ud af 9./10. klasse, så skal du starte på grundforløb 1. Hvis det er derimod er længere tid siden, så skal du starte på grundforløb 2.

Efter grundforløb 2 skal du have det studiekompetencegivende år, hvor du skal fortsætte med mange af de samme fag som du er i gang med, men nu skal du have dem på hhv. A- og B-niveauer samt nogle valgfag ligesom på gymnasiet. Derudover skal du naturligvis også skrive SSO og eksamensprojekt.

Når eksamen er overstået kan du vælge at starte din karriere inden for indkøb, salg, markedsføring eller administration. Du kan også vælge at læse videre – det er dig der bestemmer.

 

 

 

Vælger du at efter at have afsluttet EUX på skolen, at gå i gang med hovedforløbet inden for detailhandel, handel eller kontor, så har forløbet en varighed af 2 år. I forbindelse med hovedforløbet skal du på skole i en periode på 6-12 uger, hvor du skal have specialefag og i løbet af de sidste 6 måneder, skrive fagprøve. Du får elevløn under hovedforløbet.

For at blive optaget på EUX Business, skal du have bestået folkeskolens afgangseksamen i dansk og matematik. Derudover skal du være meget mødestabil, da du skal nå meget på 2 år.

På EUX vil der være en del lektier og derfor skal man være motiveret for at gå i skole og deltage aktivt i undervisningen. Da EUX Business er en erhvervsfaglig studentereksamen, så vil undervisningen tage udgangspunkt i erhvervslivet og erhvervsnære projekter i løbet af studietiden, da vi ønsker at gøre det virkeligt.

På Skovridervej 3, Rønde, er vi naboer til Landbrugsskolen og EUD10. Vi er ved at lave ny kantine og nye fællesarealer, som er til os fra Business-afdelingen. Vore undervisningslokaler er lyse og rummelige, og med direkte adgang til vores egen terrasse lige ud til skoven.

Se mere her...

Du kan starte på VID EUD/EUX Business på flere forskellige måder. Læs mere om det her eller snak med vores studievejledere.

En studieretning, som passer dig

Vil du gerne have en god solid grunduddannelse inden for Business, så kan du starte på EUD- Business eller EUX-Business.

Uddannelsen foregår både i Grenaa på Århusvej 49 og i Rønde på Skovridervej 3.

Studieretninger

Hvilken retning vil du gå? Bliv EUX/EUD student på VID Erhvervsuddannelse. Har du spørgsmål kontakt vores studievejledere.