HHX Rønde

Om HHX Rønde
HHX i Rønde er en højere, gymnasial ungdomsuddannelse med fokus på erhverv og innovation. En gymnasial studentereksamen som giver adgang til et væld af videregående uddannelser og jobmuligheder. Vi kombinere teori og praksis, så undervisningen er virkelighedsnær og relevant. Det gør HHX Rønde til det rette valg, uanset om du har målrettede forestillinger om fremtiden, eller blot ønsker et solidtuddannelsesmæssigt fundament.

“Jeg valgte at søge ind på Handelsgymnasium Rønde, fordi jeg vidste, at stedet har yderst engagerede undervisere, som både har en høj professionel tilgang til det faglige, men derudover også har en interesse for eleverne, når de ikke sidder på “skolebænken”. Dette har skabt et mere afslappet miljø blandt undervisere og elever.” Christina Omø, tidligere elev.

Virkelighedsnær viden
På HHX i Rønde er undervisningen altid virkelighedsnær og relevant. Den viden du får, testes løbende i virkeligheden i samarbejde med lokale virksomheder. Herved lærer du at bruge det tillærte. Det adskiller HHX fra en almindelig gymnasial STX uddannelse, og som også sikrer dig rigtig godt i forhold til fremtidige jobs.

En lille skole med store ambitioner
Der er ca. 220 elever i alt på HHX i Rønde. Det gør os til en lille skole, hvor alle kender alle. Studiemiljøet er ambitiøst men afslappet. I Rønde er der tid til den enkelte elev – tid til at du kan udleve netop dine drømme. En prioritering som også mindsker fravær og stress blandt de studerende, og som gør de tre år på HHX i Rønde til noget helt særligt.

”Jeg valgte at gå på VID gymnasie i Rønde, fordi jeg havde hørt utrolig positive ting om gymnasiet samt dets elever og lærere, og fordi jeg gerne ville gå på et lidt mindre gymnasium, hvor alt er helt nede på jorden og alle kan snakke med alle. Netop dette er også det jeg synes er det bedste ved at gå på skolen. Det er fedt, at skolen giver eleverne så godt et sammenhold på tværs af klasser og årgange, og man er tit i kontakt med hinanden i bl.a. valgfag, kantinen, fredagscafe og generelt på gangene, hvor man ser meget til hinanden.” Nanna Harfeld, tidligere elev.

Det aktive valg
Mange elever vælger HHX Rønde pga. muligheden for at kombinere sport med høj faglighed. Det kan du gøre ved at vælge vores særlige idrætslinjer; håndbold, fodbold samt idræt. Elever som elsker sport får herved muligheden for at vedligeholde træningen sideløbende med studierne. Vi gør endda det sportslige fokus mere solidt ved at besøge underholdningsbranchens store sportsinstitutioner. Er sport imidlertid ikke dig, er HHX Rønde stadig en oplagt mulighed. Her er plads til individuelle drømme og behov.

“For mig var Rønde HHX den bedste løsning, da jeg kunne få det bedste af begge verdener: Jeg kunne slippe for naturfagene og spille fodbold i skoletiden. Jeg fik et rigtig godt kammeratskab, hvor der var plads til alle og sjov. Og så gav min deltagelse i elevrådet en tro på, at jeg kan ændre ting, så længe jeg kæmper for det.” Morten Henriksen, tidligere elev.

En studentereksamen med erhvervserfaring
På HHX oplever vi fra tid til anden visse fordomme om uddannelsen. Nogle tror, at uddannelsen ikke giver samme muligheder som fx den klassiske gymnasiale STX uddannelse. Det er til dels rigtigt, men kun i relation til de naturvidenskabelige fag som fx fysik, kemi og biologi.

Drømmer du derfor om at blive læge, sygeplejerske eller andet, er det mere oplagt at vælge enten STX eller HTX. Er du imidlertid vild med sprog eller tal, er HHX en ligeså stærk ungdomsuddannelse som de øvrige ungdomsuddannelser, hvis ikke stærkere. For her handler det ikke bare om at lære, men også om at bruge det du lærer på relevante cases.

Vi tester løbende teorierne i virkeligheden og samarbejder tæt med lokale virksomheder. Det giver dig som studerende en ekstra sikkerhed – Du ser at din viden er anvendelig og virkelighedsnær. Der er brug for dit faglige og menneskelige input i dag, i morgen og i fremtiden.

Vi hjælper dig

Vores dygtige studievejledere står altid klar til at rådgive dig i dit studievalg. Derudover har vi løbende Åbenhus arrangementer og brobygningsforløb, hvor du har mulighed for at se skolen fra tætteste hold.

En studieretning, som passer dig

Med en studentereksamen fra HHX Rønde er du kvalificeret til videre uddannelse. med en merkantil studenterhue får du direkte adgang til handelshøjskoler, erhvervsakademier og universiteter.

HHX giver dig desuden viden og kompetencer til at starte egen virksomhed.

Studieretninger

Hvis drømmejobbet findes i det private, det offentlige eller ude i verden, så skal du tage din studentereksamen på HHX i Rønde.