HTX Grenaa

VID Gymnasier – HTX Grenaa
Brænder du for teknologi og naturvidenskab? For virkelighedsnær undervisning og innovation? Så er VID Gymnasier, HTX i Grenaa det rette sted for dig. Her får du en højere teknisk studentereksamen med en rød tråd til virkeligheden. Din adgangsbillet til en verden af muligheder.

Drømmer du om at blive læge, ingeniør eller biolog?
– så er HTX stedet at starte

HTX er en treårig gymnasial ungdomsuddannelse med et virkelighedsnært syn på læring. Et gymnasium som fokuserer på naturvidenskab og teknologi. Undervisningen er oftest projektorienteret med udgangspunkt i samfundsrelevante cases, gerne i samarbejde med lokale virksomheder.
Drømmer du derfor om en fremtid inden for ingeniørfaget, medicinalindustrien eller andre interessante sundheds- eller naturligvidenskabelige fagområder, kan HTX rykke dig tættere på virkeligheden i mere end en forstand.

I tråd med virkeligheden
På HTX mener vi, det er vigtigt, at eleverne forstår samfundet og alt det nye, de møder på deres vej. Vi læser ikke kun om fx solceller, men vi besigtiger også steder, som bruger solenergi. Vi har egne topmoderne laboratorier, værksteder og forsøgsstationer, hvor du selv kan teste teorierne. Som elev på HTX får du herved lov til at komme helt tæt på det, det hele handler om. Det giver læringen en ekstra dimension, en praktisk tilgang, som man ikke får på skolebænken alene. Så brænder du for at afprøve teoretisk viden i praksis, har HTX det rette sted for dig.

På VID Gymnasier -HTX arbejder vi med naturvidenskab og teknologi. Vi arbejder ofte projektorienteret, hvor du sammen med andre skal fordybe dig i forskellige emner. Det foregår både i vores topmoderne laboratorier og værksteder, men også ude på vores forsøgsstationer. Du kan forvente et højt fagligt niveau og altid med en kobling mellem teori og praksis.

En stærk og fremadrettet studentereksamen
Når det kommer til undervisningen på HTX er blikket fremadrettet, forstået på den måde, at undervisningen tager udgangspunkt i nuet frem for fortiden. De klassiske fag som fx oldtidskundskab er valgt fra, så du kan fokusere på mere aktuelle fag og dermed få  en mere tidssvarende studentereksamen. Er du elev på HTX skal du selvfølgelig kende din historie, men vores primære fokus lægges på nuet og fremtiden. Du får herved en ungdomsuddannelse, som er er alment dannende, men med et mere virkelighedsnært og tidssvarende fundament.

“Jeg har ikke fortrudt at tage HTX – tvært imod! Omvendt føler jeg mig foran mine medstuderende, der har en anden studentereksamen. De skal til at vænne sig til at arbejde med projektarbejde og diskutere løsninger, der går op i en højere enhed.” Halid Smajlovic, tidligere elev.

Forsøg dig frem
På HTX i Grenaa har vi tre forsøgsstationer – én til marinebiologi, én til landbrug og en til teknologi. Det giver os mulighed for at rykke undervisningen ud af klasselokalet med jævne mellemrum. Her kan du teste teorierne i praksis. Et træk som er helt unikt for VID Gymnasier, HTX. Undersøg og eksperimentér, lav fejl og bliv klogere. Det er det, livet handler om. Vælg de rigtige rammer, og giv dig selv plads til at undersøge verden på VID Gymnasier, HTX i Grenaa.

Forsøgsstationen Marine Biology
På forsøgsstationen Marine Biology stilles skarpt på marine biologi i samarbejde med Kattegatcenteret. Vi integrerer havbiologi i undervisningen og indsamler og studerer prøver fra havet. Det er også her, du kan tage et dykkercertifikat, hvilket dog ikke er et krav for at gennemføre undervisningen.

Forsøgsstationen Agro
Forsøgsstationen Agro ligger ved Kalø Økologiske Landbrugsskole, hvor du kommer helt tæt på dyrkelsen af økologiske fødevarer og opdræt af dyr. Her er det særligt fagene kemi, biologi og fysik, som får en praktisk og virkelighedsnær dimension. Kom med et åbent sind og bliv klogere på, hvordan vi kan skabe fremtidens bæredygtige samfund.

“Lad være med at skynde dig igennem! Nyd hvert øjeblik! Lav lektier, men husk også at holde fri! Tag til fredagscafé, og mød nye, fantastiske mennesker! Vær AKTIV. Deltag i undervisningen, også selvom det måske ikke altid er lige spændende.” Victor Vassilev, tidligere elev.

 

Nu kan du få en rundvisning af Vid Gymnasier i Grenaa hjemme fra sofaen. Her kan du se klasseværelser, værksteder m.v. og danne dig et indtryk af skolen. Rundvisningen er fyldt med videoer og links som kan fortælle dig mere om lige det område der interessere dig.

Du bevæger dig rundt på skolen ved at klikke der hvor du vil hen. Du kan gå rundt og rotere kameraet på samme måde som du måske kender fra google maps.

🔵 Blue Circle EmojiBlå ikoner er information om HTX. Lyseblå er specifikt om Game College.

🟢 Green Circle EmojiGrønne ikoner er information om HHX. Lysegrønne er specifikt om Brazil Football College.

🔴 Red Circle Emoji — Dictionary of Emoji, Copy & PasteRøde ikoner er information om skolen og de forskellige lokaler.

vi hjælper dig

Vores dygtige studievejledere står altid klar til at rådgive dig i dit studievalg. Derudover har vi løbende Åbent hus arrangementer og brobygningsforløb, hvor du har mulighed for at se skolen fra tætteste hold.

En studieretning, som passer dig

Mange studerende med en HTX-eksamen vælger at tage en teknisk eller naturvidenskabelig uddannelse som eksempelvis læge, ingeniør, datamatiker, arkitekt, sygeplejerske eller lignende, men der er også mange som vælger en helt anden vej.

Din karriere begynder med, at du vælger Teknisk Gymnasium Grenaa, uanset hvad du drømmer om at blive.

Studieretninger

En højere teknisk studentereksamen giver dig adgang til både korte, mellemlange og lange videregående uddannelser på lige fod med de andre studentereksamener fra hhx og stx.