Design College

VI ELSKER DESIGN
Drømmer du om at arbejde med at designe i flere materialer, blive udfordret i værksteder samt nytænke gennem et håndværk? Så lad drømmen blive til virkelighed på Design College.

Her kan du dyrke, udvikle og designe fra morgen til aften. Du kan dygtiggøre dig gennem dine hænder og nyde at fordybe dig i et materiale. Værkstederne vil indbyde til at du kan skabe og finde inspiration alene og sammen med andre, samtidig med at du får en højere teknisk studentereksamen.

Lær at leve af det du brænder for – det gør vi.

Udfordre bredden i design i vores værksteder
Vi arbejder med design som basisfag, tilegner os viden via forskellige håndværk og materialer, slipper kreativiteten løs og kombinerer viden med praksis for at opnå unikke designs. Vi tænker i bæredygtighed og udvikler ideer i vores værksteder inden for tekstil, keramik og træ, men arbejder også med metal, 3d-print og pap/papir.

Vi samarbejder med lokale designere og kunsthåndværkere, så du løbende kan sparre med nogen der har erfaringer som selvstændige eller som på anden måde arbejder med at drive forretning med design som omdrejningspunkt.

En højere teknisk studentereksamen
Som elev på Design College får du en studentereksamen fra HTX, som står for højere teknisk studentereksamen. En HTX-uddannelse giver dig adgang til et væld af videregående uddannelser som eksempelvis arkitektskolen på lige fod med andre gymnasiale uddannelser. Derfor er studieretningsfagene på Design College:

  • Teknologi på A-niveau
  • Design på B-niveau

Desuden skal du have de almindelige HTX-fag: dansk, engelsk, kemi, fysik, matematik, teknik, biologi, kommunikation og it samt en række valgfag.

Bliv del af et fedt ungdomsmiljø på Campus
Som noget helt særligt kan du som elev på Design College bo på Campus sammen med mange af de andre elever. Et valg, som giver dig et selvstændigt ungdomsliv væk fra mor og far. Det kræver imidlertid en vis modenhed, da du selv skal strukturere hverdagen. Det betyder, at du selv skal planlægge lektielæsningen, gøre rent og vaske tøj samt alt det andet, som følger med, når man flytter hjemmefra.

Det koster et månedligt beløb på 4350 kr. at bo på Campus Djursland. Prisen inkluderer mad tre gange om dagen, logi, workshops, foredrag samt materialer til værkstederne. Dertil kan der komme en ekstra udgift til en studietur med din klasse.

Hvis du er lokal elev og vælger at blive boende hjemme er uddannelsen gratis. Du må dog forvente et gebyr for materialer, samt evt studieture sammen med din klasse.

Innovation og skabertrang
Som elev på Design College får du i den grad trænet og udfordret dine kreative evner og dit håndværk. Der arbejdes aktivt med design på tværs af fag og årgange. Projektorienteret arbejde, som giver dig et grundigt indblik i alle processerne i at udvikle et design og starte som selvstændig erhvervsdrivende. Udover det du lærer i undervisningen, får du yderligere inspiration fra kurser og workshops uden for skoletiden. På Design College får du styr på håndværket og teorien i en sådan grad, at du fx vil få en nemmere opstart på videregående uddannelser inden for design og kreativitet. Så har du målrettede drømme i den retning, er Design College det første skridt på vejen. Et kvalitetsstempel, som vil følge dig fremadrettet.

FN’s 17 Verdensmål

På Design College er det ikke nok ”bare” at lave smukt kunsthåndværk. Vi er meget optaget af at arbejde med kritisk design i forskellige former. Vores elever skal forholde sig til FN’s verdensmål og bl.a. sikre, at deres designs er bæredygtige og måske endda kommer til at gøre en forskel i verden.

 

Det teknisk stærke valg
Et af de vigtigste fag på Design College er teknologi, som følger dig alle tre år på A-niveau. Derudover får du også design på B-niveau. Udover disse teknisk stærke fag undervises du også i klassiske gymnasiale fag som dansk, engelsk, kemi, fysik, matematik, teknik, biologi, kommunikation og it samt en række spændende valgfag. Design og iværksætteri er dog en rød tråd igennem alle fag.

Ønsker du at arbejde med design i fremtiden, får du dermed de bedste forudsætninger på Design College. Den kreative branche er dog langt fra den eneste branche, du kan bevæge dig inden for med en uddannelse fra Design College og en studentereksamen i bagagen. Du får en almendannende studentereksamen, som åbner døre til et væld af uddannelser, fag og jobs.

Deltag i vores spændende kurser og events
Som en del af Design College, inviteres du også på fagrelevante kurser og workshops efter skole. Omfanget og niveauet er altid tilpasset dit klassetrin.

Tilmeld dig Design College
Vil du være en del af Design College, kan du tilmelde dig her …

Studieretninger

Vi tilbyder flere studieretninger. Herunder kan du læse mere om dem og finde den der passer til dig. Har du spørgsmål husk vores studievejledere altid sidder klar til at hjælpe dig.