Designlinjen HTX Grenaa

Vi elsker design

Drømmer du om at arbejde med at designe i flere materialer, blive udfordret i værksteder samt nytænke gennem et håndværk? Så lad drømmen blive til virkelighed på Designlinjen på VID Gymnasier, HTX.

Her kan du dyrke, udvikle og designe fra morgen til aften. Du kan dygtiggøre dig gennem dine hænder og nyde at fordybe dig i et materiale. Værkstederne vil indbyde til, at du kan skabe og finde inspiration alene og sammen med andre samtidig med, at du får en højere teknisk studentereksamen.

Lær at leve af det du brænder for – det gør vi.

Udfordre bredden i design i vores værksteder

Vi arbejder med design som basisfag, tilegner os viden via forskellige håndværk og materialer, slipper kreativiteten løs og kombinerer viden med praksis for at opnå unikke designs. Vi tænker i bæredygtighed og udvikler ideer i vores værksteder inden for tekstil og træ, men arbejder også med metal, 3d-print og ler.

Vi samarbejder med lokale designere og kunsthåndværkere, så du løbende kan sparre med nogen, der har erfaringer som selvstændige eller som på anden måde arbejder med at drive forretning med design som omdrejningspunkt. I tekstilværkstedet samarbejder vi med VIA University College, som stiller de professionelle symaskiner samt undervisere til rådighed.

En højere teknisk studentereksamen

Som elev på Designlinjen får du en studentereksamen fra HTX, som står for højere teknisk studentereksamen. En HTX-uddannelse giver dig adgang til et væld af videregående uddannelser og stiller dig særligt godt til en uddannelse på eksempelvis arkitektskolen og andre designskoler. Studieretningsfagene på Designlinjen er:

  • Teknologi på A-niveau
  • Design på B-niveau

Desuden skal du have de almindelige HTX-fag: dansk, engelsk, kemi, fysik, matematik, teknik, biologi, kommunikation og it samt en række valgfag.

Innovation og skabertrang

Som elev på Designlinjen får du i den grad trænet og udfordret dine kreative evner og dit håndværk. Der arbejdes aktivt med design på tværs af fag og årgange. Projektorienteret arbejde, som giver dig et grundigt indblik i alle processerne i at udvikle et design og starte som selvstændig erhvervsdrivende. Udover det du lærer i undervisningen, får du yderligere inspiration fra kurser og workshops uden for skoletiden. På Design College får du styr på håndværket og teorien i en sådan grad, at du fx vil få en nemmere opstart på videregående uddannelser inden for design og kreativitet. Så har du målrettede drømme i den retning, er Designlinjen det første skridt på vejen. Et kvalitetsstempel, som vil følge dig fremadrettet.

FN’s 17 Verdensmål

På Designlinjen er det ikke nok ”bare” at lave smukt kunsthåndværk. Vi er meget optaget af at arbejde med kritisk design i forskellige former. Vores elever skal forholde sig til FN’s verdensmål og bl.a. sikre, at deres designs er bæredygtige og måske endda kommer til at gøre en forskel i verden.

 

Det teknisk stærke valg

Et af de vigtigste fag på Designlinjen er teknologi, som følger dig alle tre år på A-niveau. Derudover får du også design på B-niveau. Udover disse teknisk stærke fag undervises du også i klassiske gymnasiale fag som dansk, engelsk, kemi, fysik, matematik, teknik, biologi, kommunikation og it samt en række spændende valgfag. Design og iværksætteri er dog en rød tråd igennem alle fag.

Ønsker du at arbejde med design i fremtiden, får du dermed de bedste forudsætninger på Designlinjen. Den kreative branche er dog langt fra den eneste branche, du kan bevæge dig inden for med en uddannelse fra Designlinjen og en studentereksamen i bagagen. Du får en almendannende studentereksamen, som åbner døre til et væld af uddannelser, fag og jobs.

Videreuddannelses muligheder
Find information om videreuddannelsesmuligheder her: https://ug.dk/vaerktoej/adgangskortet/

TAG PÅ EN DIGITAL RUNDTUR

På Design college bruges der ekstra meget tid i design- og træværkstedet på VID Gymnasier. Nu kan du besøge værkstederne og resten af VID Gymnasier hjemme fra sofaen. Rundvisningen er fyldt med videoer og links som kan fortælle dig mere om lige det område der interessere dig.

Du bevæger dig rundt på skolen ved at klikke der hvor du vil hen. Du kan gå rundt og rotere kameraet på samme måde som du måske kender fra google maps.

🔵 Blue Circle EmojiBlå ikoner er information om HTX. Lyseblå er specifikt om Game College.

🟢 Green Circle EmojiGrønne ikoner er information om HHX. Lysegrønne er specifikt om Brazil Football College.

🔴 Red Circle Emoji — Dictionary of Emoji, Copy & PasteRøde ikoner er information om skolen og de forskellige lokaler.

Studieretninger

Vi tilbyder flere studieretninger. Herunder kan du læse mere om dem og finde den der passer til dig. Har du spørgsmål husk vores studievejledere altid sidder klar til at hjælpe dig.