Game Art HTX Grenaa

VI ELSKER SPIL
Drømmer du om at udvikle dine egne digitale historier? Om at tegne og designe, samtidig med at du får en højere teknisk studentereksamen i hus? Så er Game Art på VID Gymnasier, HTX svaret. Her får du mulighed for at arbejde med det du elsker, samtidig med at der lægges et fagligt fundament, som sikrer dig bredt uddannelsesmæssigt. Lær at leve af det du brænder for – det gør vi!

Slip kreativiteten løs
På Game Art elsker vi alt indenfor spiludvikling. Her kan du slippe kreativiteten løs fra start til slut, og arbejde koncentreret med grafisk storytelling. Vi starter med at tegne og forme fiktionen bag spillet. En analog indgangsvinkel, som herefter omdannes til konkrete digitale løsninger. Fra papir til digital tegning til 3D modellering. Et kreativt, procesorienteret håndværk, som kræver et visionært mind-set, træning og tålmodighed. En hands-on tilgang til læring, som giver dig masser af praktisk og teoretisk knowhow, uanset om du drømmer om en karriere som art director indenfor spiludvikling, eller blot ønsker en god adgangsbillet til alverdens videregående uddannelser.

Tilmeld dig Game College
Vil du være en del af Game College, kan du tilmelde dig direkte lige her

Din indgang til spilindustrien

Økonomi

Gratis uddannelse

Game Art uddannelsen er gratis at gå på. Du har dog som studerende mulighed for at tilkøbe nogle forskellige pakkeløsninger som passer til dine behov og ønsker.

Den gratis pakke består af en spiludviklingsorienteret HTX uddannelse. Dette inkluderer desuden kurser og særligt tilrettelagte forløb efter almindelig studietid. For eksempel er der fire weekender, hvor vi enten henter en spændende foredragsholder ind og laver en spilbaseret workshop eller afholder en event som fx et Game Jam eller et LAN Party.

I 2. og 3. g. bliver kurserne hovedsageligt frivillige. Hver torsdag har vi en åben studiecafe/open learning center, hvor den enkelte elev har adgang til en perlerække af online tutorials, så man selv kan specialisere sig indenfor enten grafik, design, programmering eller noget helt fjerde. Der er instruktører til stede der kan hjælpe dig hvis du går i stå eller har brug for sparring med et projekt.

I de sidste to år afholder vi et halv årligt weekend Game Jam med obligatorisk tilstedeværelse. Game Jams er en fantastisk mulighed for at prøve at producere et produkt under pres med respekt for deadlines. Derfor bliver Game Jams af mange i branchen fremhævet som den bedste måde at stå i lære som spiludvikler.

Alt dette for 0 kr. 

Tilvalg

Studieture

På Game Art har du mulighed for at komme på to studieture. I 1.g går rejsen til København i 3 dage og i 3.g kommer du til Seattle i 3 uger. Læs mere om studieturene længere nede.

Prisen for studieturspakken er 500 kr. pr. måned.

Kost og logi på Campus Djursland 

Kommer du langvejs fra kan du desuden også tilkøbe en kost og logi pakke ved vores samarbejdspartnere Campus Djursland. På Campus Djursland vil du blive indlogeret sammen med andre studerende i et unikt kollegiemiljø. Læs mere om Campus Djursland længere nede. Prisen inkluderer logi (herunder vand, varme, el og internet), sociale aktiviteter, og 3 måltider dagligt.

Prisen for kost og logi pakken er 3.950 kr. pr. måned.

 

Samlet pris er 4.450 kr. pr. måned for en fuld pakke.

TAG PÅ EN DIGITAL RUNDTUR

På Game college bruges der ekstra meget tid i MediaLab på VID Gymnasier. Nu kan du besøge medieværkstedet og resten af VID Gymnasier hjemme fra sofaen. Rundvisningen er fyldt med videoer og links, som kan fortælle dig mere om lige netop det område, der interesserer dig.

Du bevæger dig rundt på skolen ved at klikke der, hvor du vil hen. Du kan gå rundt og rotere kameraet på samme måde, som du måske kender fra google maps.

🔵 Blue Circle EmojiBlå ikoner er information om HTX. Lyseblå er specifikt om Game College.

🟢 Green Circle EmojiGrønne ikoner er information om HHX. Lysegrønne er specifikt om Brazil Football College.

🔴 Red Circle Emoji — Dictionary of Emoji, Copy & PasteRøde ikoner er information om skolen og de forskellige lokaler.

Bliv del af et fedt ungdomsmiljø på Vid Gymnasier og Campus Djursland

Mange af Game ART-linjens elever kommer ikke fra lokalområdet og flytter hertil for at tage uddannelsen. Som noget helt særligt kan du derfor som elev på Game ART bo ved vores samarbejdspartner Campus Djursland, sammen med mange af de andre tilflyttende elever.

Et valg som giver dig et selvstændigt ungdomsliv væk fra mor og far. Det kræver selvfølgelig en vis modenhed, da du selv skal strukturere hverdagen. Det betyder, at du selv skal planlægge lektielæsningen, gøre rent og vaske tøj, samt alt det andet som følger med, når man flytter hjemmefra.

Det koster et månedligt beløb på 3.950 kr. at bo på Campus Djursland. Prisen dækker over fuld kost og et delt kollegieværelse med fuld forbrug, samt sociale aktiviteter efter almindelig skoletid.

Game College har for mig været en rigtig god mulighed for at prøve kræfter med spilbranchen, imens jeg fik en gymnasial uddannelse. Selvom jeg ikke forventer at arbejde i branchen igen, så kan meget af det jeg har lært bruges på tværs af arbejdsfelter. Jeg arbejder i dag med grafisk design. Et felt hvor særligt meget af det jeg lærte imens jeg gik på Game College er relevant.” Martin Brink, tidligere elev – I dag selvstændig med Brink Visuel

UDLANDSOPHOLD & STUDIETURE

På GameArt synes vi det er enormt vigtigt, at vores elever får kendskab til spiludvikling både nationalt og internationalt. For at vise dig hvad fremtiden kan byde på, gennemføre vi derfor studieture både i Danmark og i udlandet. I 1.g tager vi på en tredages tur til København. Her møder vi flere aktører fra den danske spilbranche, så du kan lære branchen bedre at kende. Det giver inspiration og vækker oftest stor begejstring blandt vores elever.

I 3.g tager vi tre uger til Seattle i USA – en af de førende byer, når det kommer til spiludvikling. I tre uger bor du hos en amerikansk familie og gennemfører et større spiludviklingsforløb på et college. Vi besøger i samme forbindelse flere af de helt store virksomheder inden for spilbranchen fx Bungie, Valve og Microsoft. Her får du virkelig en oplevelse for livet.

Ønsker du at deltage i studieturene er der en egenbetaling på 500.- pr. måned.

Vil du vide mere?

Find dine svar her på hjemmesiden eller spørg vores studievejledere der altid sidder klar til at vejlede dig i den rigtige retning.

Studieretninger

Vi tilbyder flere studieretninger. Herunder kan du læse mere om dem og finde den, der passer til dig. Har du spørgsmål, så husk at vores studievejledere altid sidder klar til at hjælpe dig.