GameIT HTX Grenaa

VI ELSKER SPIL
Dømmer du om at arbejde med computerspil i alle former og til alle platforme? Så lad drømmen blive til virkelighed på Game IT i Grenaa. Her kan du dyrke, udvikle og teste computerspil fra morgen til aften, samtidig med at du får en højere teknisk studentereksamen. Lær at leve af det du brænder for – det gør vi.

Programmer dine egne computerspil
På studieretningen Game IT stiller vi skarpt på spiludvikling. Du lærer at udvikle spil fra bunden. Teknisk intelligente spil som tager højde for brugeradfærd, og som tager udgangspunkt i de nyeste teknikker indenfor programmering.

Vi samarbejder med førende danske og internationale virksomheder indenfor spilbranchen, så du løbende kan teste teorierne på virkelighedsnære cases og reelle spilproduktioner.

”GameIT betød vigtigst af alt at jeg fik en indgang til spiludvikling, så min egen passion for det kunne udvikle sig.” Lucas Adelholm, tidligere elev – I dag selvstændig med Archon Interactive

En højere teknisk studentereksamen
Som Game IT elev får du en studentereksamen fra HTX, som står for højere teknisk studentereksamen. En HTX uddannelse giver dig adgang til et væld af videregående uddannelser som eksempelvis Datalogi på lige fod med andre gymnasiale uddannelser. Derfor er studieretningsfagene på Game It:

  • Kommunikation og It på A-niveau
  • Programmering på B-niveau

Desuden skal du have de almindelige HTX fag: dansk, engelsk, kemi, fysik, matematik, teknik, biologi, teknologi og en række valgfag.

Bliv del af et fedt ungdomsmiljø på Campus
Som noget helt særligt kan du som elev på Game IT bo på Campus, sammen med mange af de andre elever. Et valg som giver dig et selvstændigt ungdomsliv væk fra Mor og Far. Det kræver imidlertid en vis modenhed, da du selv skal strukturere hverdagen. Det betyder at du selv skal planlægge lektielæsningen, gøre rent og vaske tøj samt alt det andet som følger med, når man flytter hjemmefra.

Det koster et månedligt beløb på 4800 kr. at bo på Campus Djursland. Prisen inkluderer mad tre gange om dagen, logi, workshops, foredrag samt de årlige studieture og udenlandsophold. Fravælger du at bo på Campus, koster uddannelserne kun 1000 kr. om måneden. Mange af eleverne på Campus er tidligere efterskoleelever. Unge som allerede er vant til at strukturere deres egen hverdag. Vi har imidlertid også elever som kommer direkte hjemmefra, og erfaringen viser at selvstædighed naturligvis kan tillæres.

“Game College har for mig været en rigtig god mulighed for at prøve kræfter med spilbranchen, imens jeg fik en gymnasial uddannelse. Selvom jeg ikke forventer at arbejde i branchen igen, så kan meget af det jeg har lært bruges på tværs af arbejdsfelter. Jeg arbejder i dag med grafisk design. Et felt hvor særligt meget af det jeg lærte imens jeg gik på Game College er relevant.” Martin Brink, tidligere elev – I dag selvstædig med Brink Visuel

Innovation og skabertrang
Som elev på Game IT får du i den grad trænet og testet dine tekniske færdigheder. Der arbejdes aktivt med spilproduktion på tværs af fag og årgange. Projektorienteret arbejde, som giver dig et grundigt indblik i alle processerne i spiludvikling. Udover det du lærer i undervisningen får du yderligere inspiration fra kurser og workshops udenfor skoletiden. På Game IT får du styr på håndværket og teorien i en sådan grad, at du fx vil få en nemmere opstart på universitet, hvis du fx vælger at læse datalogi. Universitetsstuderende, som tidligere har gået på Game IT, er kendte for at være ekstra stærke kandidater indenfor spiludvikling. Så har du målrettede drømme i den retning, er Game IT det første skridt på vejen. Et kvalitetsstempel som vil følge dig fremadrettet.

Det teknisk stærke valg
Et af de fag som ligger fundamentet for Game IT’s studieopbygning er faget Kommunikation og IT, som følger dig alle tre år på A-niveau. Derudover får du også programmering på B-niveau. Udover disse teknisk stærke fag undervises du også i klassiske gymnasiale fag som dansk, engelsk, kemi, fysik, matematik, teknik, biologi, teknologi samt en spændende række valgfag. Spiludvikling er dog en rød tråd igennem alle fag. På sprogfagene og i samfundsfag analyserer vi fx. spil og deres samfundsmæssige betydning.

Ønsker du at være spiludvikler fremadrettet, får du dermed de bedste forudsætninger på Game IT. Spilbranchen er dog langt fra den eneste branche, du kan bevæge dig indenfor med en Game IT studentereksamen i bagagen. Du får en almendannende studentereksamen, som åbner døre til et væld af fag og jobs.

Rejser og udenlandsophold
På Game IT kommer du på studierejser hvert år. Det første år tager vi på en tre dages inspirationstur til København for at stifte bekendtskab med den danske spilbranche. Vi besøger i samme forbindelse nogle af de videregående uddannelser, som arbejder med spiludvikling, så du kan få en fornemmelse af, hvilke muligheder du har indenfor spiludvikling fremadrettet. I 2.g. går studieturen til Spanien. Vi bor i Barcelona, hvor vi tager et skræddersyet studieforløb på ENTI, som er en computerspilgren på universitet i Barcelona.

Det sidste år tager vi på et længere udenlandsholdsophold til Seattle i USA. Seattle er helt klart en af de førende byer, når det kommer til spiludvikling. I fire uger bor du derfor hos en amerikansk familie og går på college – Fagene er selvfølgelig tilpasset, så omdrejningspunktet for undervisningen er spiludvikling. Vi besøger flere af de helt store virksomheder indenfor spilbranchen fx Big Fish og Valve. Et udenlandsophold ud over det sædvanlige.

Deltag i vores spændende kurser og events
Som en del af prisen, når du har din gang på Game College, inviteres du også på fagrelevante kurser og workshops efter skole. Omfanget og niveauet er altid tilpasset dit klassetrin. Det første år lægger vi fx ekstra meget vægt på at udvikle dine håndværksmæssige kompetencer. Derfor går du på en ugentlig obligatorisk workshop, hvor du enten lærer at lave grafik eller programmere. Efter det første år bliver kurserne frivillige.

Tilmeld dig Game College
Vil du være en del af Game College, kan du tilmelde dig direkte lige her

TAG PÅ EN DIGITAL RUNDTUR

På Game college bruges der ekstra meget tid i MediaLab på VID Gymnasier. Nu kan du besøge Medie værkstedet og resten af VID Gymnasier hjemme fra sofaen. Rundvisningen er fyldt med videoer og links som kan fortælle dig mere om lige det område der interessere dig.

Du bevæger dig rundt på skolen ved at klikke der hvor du vil hen. Du kan gå rundt og rotere kameraet på samme måde som du måske kender fra google maps.

🔵 Blue Circle EmojiBlå ikoner er information om HTX. Lyseblå er specifikt om Game College.

🟢 Green Circle EmojiGrønne ikoner er information om HHX. Lysegrønne er specifikt om Brazil Football College.

🔴 Red Circle Emoji — Dictionary of Emoji, Copy & PasteRøde ikoner er information om skolen og de forskellige lokaler.

Vil du vide mere?

Find dine svar her på hjemmesiden eller spørg vores studievejledere der altid sidder klar til at vejlede dig i den rigtige retning.

Studieretninger

Vi tilbyder flere studieretninger. Herunder kan du læse mere om dem og finde den der passer til dig. Har du spørgsmål husk vores studievejledere altid sidder klar til at hjælpe dig.