Game IT HTX Grenaa

VI ELSKER SPIL

Drømmer du om at arbejde med computerspil i alle former og til alle platforme? Så lad drømmen blive til virkelighed på Game IT i Grenaa. Her kan du dyrke, udvikle og teste computerspil, samtidig med at du får en højere teknisk studentereksamen. Lær at leve af det du brænder for – det gør vi.

Programmer dine egne computerspil

På studieretningen Game IT stiller vi skarpt på spiludvikling. Du lærer at udvikle spil fra bunden. Teknisk intelligente spil som tager højde for brugeradfærd, og som tager udgangspunkt i de nyeste teknikker inden for programmering.

Vi samarbejder med førende danske og internationale virksomheder indenfor spilbranchen, så du løbende kan teste teorierne på virkelighedsnære cases og reelle spilproduktioner.

 

”Game IT betød vigtigst af alt at jeg fik en indgang til spiludvikling, så min egen passion for det kunne udvikle sig.” Lucas Adelholm, tidligere elev – I dag selvstændig med Archon Interactive

Tilmeld dig Game College
Vil du være en del af Game College, kan du tilmelde dig direkte lige her

Din indgang til spilindustrien

Økonomi

Gratis uddannelse

Game IT uddannelsen er gratis at gå på. Du har dog som studerende mulighed for at tilkøbe nogle forskellige pakkeløsninger som passer til dine behov og ønsker.

Den gratis pakke består af en spiludviklingsorienteret HTX uddannelse. Dette inkluderer desuden kurser og særligt tilrettelagte forløb efter almindelig studietid. For eksempel er der fire weekender, hvor vi enten henter en spændende foredragsholder ind og laver en spilbaseret workshop eller afholder en event som fx et Game Jam eller et LAN Party.

I 2. og 3. g. bliver kurserne hovedsageligt frivillige. Hver torsdag har vi en åben studiecafe/open learning center, hvor den enkelte elev har adgang til en perlerække af online tutorials, så man selv kan specialisere sig indenfor enten grafik, design, programmering eller noget helt fjerde. Har du brug for sparring til et projekt eller hjælp til at komme videre, står kvalificerede instruktører klar til at hjælpe dig.

I de sidste to år afholder vi et halv årligt weekend Game Jam med obligatorisk tilstedeværelse. Game Jams er en fantastisk mulighed for at prøve at producere et produkt under pres med respekt for deadlines. Derfor bliver Game Jams af mange i branchen fremhævet som den bedste måde at stå i lære som spiludvikler.

Alt dette for 0 kr. 

Tilvalg

Studieture

På Game IT har du mulighed for at komme på to studieture. I 1.g går rejsen til København i 3 dage og i 3.g kommer du til Seattle i 3 uger. Læs mere om studieturene længere nede.

Prisen for studieturspakken er 500 kr. pr. måned.

Kost og logi på Campus Djursland 

Kommer du langvejs fra kan du desuden også tilkøbe en kost og logi pakke ved vores samarbejdspartner Campus Djursland. På Campus Djursland vil du blive indlogeret sammen med andre studerende i et unikt kollegiemiljø. Læs mere om Campus Djursland længere nede. Prisen inkluderer logi (herunder vand, varme, el og internet), sociale aktiviteter, og 3 måltider dagligt.

Prisen for kost og logi pakken er 3.950 kr. pr. måned.

 

Samlet pris er 4.450 kr. pr. måned for en fuld pakke.

TAG PÅ EN DIGITAL RUNDTUR

På Game college bruges der ekstra meget tid i MediaLab på VID Gymnasier. Nu kan du besøge medieværkstedet og resten af VID Gymnasier hjemme fra sofaen. Rundvisningen er fyldt med videoer og links, som kan fortælle dig mere om lige netop det område, der interesserer dig.

Du bevæger dig rundt på skolen ved at klikke der hvor du vil hen. Du kan gå rundt og rotere kameraet på samme måde som du måske kender fra google maps.

🔵 Blue Circle EmojiBlå ikoner er information om HTX. Lyseblå er specifikt om Game College.

🟢 Green Circle EmojiGrønne ikoner er information om HHX. Lysegrønne er specifikt om Brazil Football College.

🔴 Red Circle Emoji — Dictionary of Emoji, Copy & PasteRøde ikoner er information om skolen og de forskellige lokaler.

Bliv en del af et fedt ungdomsmiljø på Vid Gymnasier og Campus Djursland

Som noget helt særligt kan du som elev på Game IT bo på Campus sammen med mange af de andre elever. Et valg som giver dig et selvstændigt ungdomsliv væk fra forældrene. Det kræver imidlertid en vis modenhed, da du selv skal strukturere hverdagen. Det betyder, at du selv skal planlægge lektielæsningen, gøre rent og vaske tøj samt alt det andet som følger med, når man flytter hjemmefra.

Det koster et månedligt beløb på 3950 kr. at bo på Campus Djursland. Prisen inkluderer mad tre gange om dagen, logi og internet . Fravælger du at bo på Campus eller uden for campus skal du kun betale for studieturene. Mange af eleverne på Campus er tidligere efterskoleelever. Unge som allerede er vant til at strukturere deres egen hverdag. Vi har imidlertid også elever, som kommer direkte hjemmefra, og erfaringen viser at selvstændighed naturligvis kan tillæres.

Jeg valgte at gå på Game College, fordi jeg var interesseret i spilindustrien og spiludvikling. Jeg havde erfaring med at programmere inden jeg kom, og jeg ville ikke vente til uni med at have programmeringsundervisning. Game College var rigtig fedt fordi man boede på campus og miljøet var rigtig fedt. De 3 år på Game College gav mig god erfaring med at arbejde i projektarbejde i forhold til spil og på at tænke analytisk i forhold til spildesign. Game College gav mig muligheden for et studiejob ved en spilvirksomhed som førte til et fuldtidsjob direkte ud af gymnasiet”, Sebastian H. Hyberts, tidligere elev – I dag Software studerende ved AAU, tidligere ansat hos Kiloo.

Rejser og udlandsophold

På Game IT har du mulighed for at komme på to studieture i løbet af hele dit studie. Det første år tager vi på en tre dages inspirationstur til København for at stifte bekendtskab med den danske spilbranche. Vi besøger i samme forbindelse nogle af de videregående uddannelser, som arbejder med spiludvikling, så du kan få en fornemmelse af, hvilke muligheder du fremadrettet har inden for spiludvikling.

Det sidste år tager vi på et længere udlandsholdsophold til Seattle i USA. Seattle er en af de førende byer i verden, når det kommer til spiludvikling. Du bor privat hos en amerikansk familie og skal arbejde i store gruppe med spiludvikling på et lokalt college. Vi besøger flere af de helt store virksomheder inden for spilbranchen fx Bungie, Valve, Microsoft. Et udlandsophold ud over det sædvanlige.

Ønsker du at deltage i studieturene er der en egenbetaling på 500.- pr. måned.

Vil du vide mere?

Find dine svar her på hjemmesiden eller spørg vores studievejledere der altid sidder klar til at vejlede dig i den rigtige retning.

Studieretninger

Vi tilbyder flere studieretninger. Herunder kan du læse mere om dem og finde den der passer til dig. Har du spørgsmål, så husk at vores studievejledere altid sidder klar til at hjælpe dig.