Klimalinjen HTX Grenaa

Klimalinjen
I Grenaa har vi en helt særlig studieretning til unge som elsker klimaet, biologi, naturen og dyrelivet og vil spille en afgørende rolle for sikringen af biodiversitet og klima for fremtiden. En uddannelse som giver dig mulighed for at komme helt tæt på det, du brænder for – uanset om det er over eller under havets overflade. Slip din indre bæredygtige biolog fri på VID Gymnasier, HTX’ Klimalinje i Grenaa.

Undervisning i det fri
Hvis du har valgt Klimalinjen på VID Gymnasier, HTX i Grenaa, skal du have styr på overtøjet og gummistøvlerne, for her holder vi os ikke til klasselokalet. Undervisningen rykkes ofte udenfor til vores forsøgsstationer, så du kan få lov til at teste teorierne i virkeligheden. Vi besøger dyrene, undersøger naturen, og besøger relevante virksomheder og organisationer. Så er du typen, der gerne vil teste teorierne i virkeligheden, så er HTX den rette ungdomsuddannelse for dig.

Hygge og sammenhold
Som elev på Klimalinjen vil du hurtigt mærke, at det praktiske arbejde fremmer samarbejdet i klasserne. Der skal samarbejdes, når prøverne skal indsamles – både over og under vandets overflade. Alt det samarbejde skaber et særligt sammenhold, som gør dine tre år på HTX til noget helt særligt. Det gælder både under og efter undervisningen. Vi former venskaber for livet.

En verden af muligheder
Klimalinjen åbner op for et væld af muligheder indenfor teknologi og naturvidenskab. Drømmer du derfor om en fremtid, hvor du har en afgørende betydning for at forme fremtidens bæredygtige samfund, så er Klimalinjen det helt rette sted at starte.

Sammensætning af fag
På Klimalinjen i Grenaa får du matematik på A-niveau og biologi på B-niveau. Det er dine faste studieretningsfag. Derudover undervises du også i klassiske gymnasiale fag som dansk, engelsk, fysik, kemi og idehistorie, samt teknikfag, teknologi samt kommunikation og it, som er mere typiske på HTX. Det er fag som understøtter den praktiske tilgang til læring, og som forbereder dig på dit fremtidige studie og arbejdsliv efter gymnasiet. Slutteligt kan du vælge en lang række valgfag som fx programmering, erhvervsøkonomi, innovation, idræt og psykologi. Der er mange spændende valgmuligheder, som alle er med til at sikre dig en højere teknisk studentereksamen efter tre år.

Videreudannelsesmuligheder
Find information om videreuddannelsesmuligheder her: https://ug.dk/vaerktoej/adgangskortet/

Vil du vide mere?

Find dine svar her på hjemmesiden eller spørg vores studievejledere der altid sidder klar til at vejlede dig i den rigtige retning.

Studieretninger

Vi tilbyder flere studieretninger. Herunder kan du læse mere om dem og finde den der passer til dig. Har du spørgsmål husk vores studievejledere altid sidder klar til at hjælpe dig.