Medicin og sundhed HTX Grenaa

Medicin og sundhed
I Grenaa har vi en helt særlig studieretning til ambitiøse unge som brænder for en fremtid inden for lægeverdenen eller medicinalindustrien. Du er nysgerrig på kroppens fysiologiske sammensætning og kemiske reaktioner i medicin. Medicin og sundhed er en uddannelse, som giver dig mulighed for at komme helt tæt på det, du brænder for og forbereder dig bedst mulig til en videregående uddannelse inden for de sundhedsvidenskabelige fakulteter. Slip din indre lægevidenskabelige ambitioner fri på VID Gymnasier, HTX i Grenaa.

Laboratoriebaseret undervisning
Hvis du har valgt linjen Medicin og sundhed på VID Gymnasier, HTX i Grenaa, skal du have lyst til at arbejde i laboratorier, for her holder vi os ikke til klasselokalet. Undervisningen er en kombination af teori og praksis, hvor vi fordyber os i videnskaben knyttet til kroppen og samtidig laver forsøg i laboratorierne og besøger relevante virksomheder og videregående uddannelser. Så er du typen, der gerne vil teste teorierne i virkeligheden, så er HTX den rette ungdomsuddannelse for dig.

Hygge og sammenhold
Som elev på Medicin og sundhed vil du hurtigt mærke, at det praktiske arbejde fremmer samarbejdet i klasserne. Der skal samarbejdes, når prøverne skal indsamles og alt det samarbejde skaber et særligt sammenhold, som gør dine tre år på HTX til noget helt særligt. Det gælder både under og efter undervisningen. Vi former venskaber for livet.

En verden af muligheder
Medicin og sundhed åbner op for et væld af muligheder indenfor sundhedsvidenskaben. Drømmer du derfor om en fremtid som eksempelvis læge, dyrlæge, medicin, tandlæge eller sygeplejer så er Medicin og sundhed på HTX det helt rette sted at starte.

Sammensætning af fag
På Medicin og sundhedslinjen i Grenaa får du matematik på A-niveau og biologi på B-niveau. Det er dine faste studieretningsfag. Derudover undervises du også i klassiske gymnasiale fag som dansk, engelsk, fysik, kemi og idehistorie, samt teknikfag, teknologi samt kommunikation og it, som er mere typiske på HTX. Det er fag som understøtter den praktiske tilgang til læring, og som forbereder dig på dit fremtidige studie og arbejdsliv efter gymnasiet. Slutteligt kan du vælge en lang række valgfag som programmering, erhvervsøkonomi, innovation, idræt og psykologi. Der er mange spændende valgmuligheder, som alle er med til at sikre dig en højere teknisk studentereksamen efter tre år.

Videreudannelsesmuligheder
Find information om videreuddannelsesmuligheder her: https://ug.dk/vaerktoej/adgangskortet/

Vil du vide mere?

Find dine svar her på hjemmesiden eller spørg vores studievejledere der altid sidder klar til at vejlede dig i den rigtige retning.

Studieretninger

Vi tilbyder flere studieretninger. Herunder kan du læse mere om dem og finde den der passer til dig. Har du spørgsmål husk vores studievejledere altid sidder klar til at hjælpe dig.