Technology HTX Grenaa

Technology
Technology-linjen på VID Gymnasier, HTX i Grenaa er studieretningen for dig, der drømmer om at blive ingeniør eller måske arkitekt. Til dig der elsker innovation og gerne vil videreudvikle egne ideer og drømme. Alt det og meget mere kan vi hjælpe dig med. Form din egen fremtid på HTX i Grenaa.

Er du løsningsorienteret og idérig?
Kribler det i fingrene for at afprøve teorierne og ideerne i praksis, så er Technology på HTX i Grenaa et rigtig godt sted for dig. Her arbejdes proces- og projektorienteret med aktuelle og virkelighedsnære problemstillinger, som kræver innovative løsninger. Slutresultatet bliver til at tage og føle på. Denne praktiske tilgang er typisk for VID Gymnasier, HTX. Det unikke ved HTX er imidlertid, at du ender med en skræddersyet højere teknisk studentereksamen, som åbner op for et væld af muligheder – særligt hvis du gerne vil læse videre på ingeniørhøjskolen, arkitektskolen eller andre teknisk-orienterede videregående uddannelser.

Young Enterprise
Som noget helt særligt samarbejder VID Gymnasier, HTX Technology-linjen i Grenaa med Young Enterprise. Et initiativ som er igangsat af Fonden for Entreprenørskab under Erhvervsstyrelsen. Formålet med Young Enterprise er at skabe en sammenhængende national indsats, som sikrer integrationen af innovation og entreprenørskab på de forskellige ungdomsuddannelser. I Grenaa deltager vi derfor i forskellige konkurrencer og messer flere gange i løbet af året, så eleverne kan være med til at forme fremtiden inden for teknologi og innovation.

Studieopbygningen på Technology
Med fagene teknologi på A-niveau og design på B-niveau er stilen sat. Her stiller vi virkelig skarpt på udvikling af nye produkter, som kan skabe forandringer i dag, i morgen og i fremtiden.

Ud over at fokusere på teknologi og design, undervises du også i klassiske gymnasiale fag som fx dansk, engelsk, fysik, kemi, matematik, biologi, idehistorie og samfundsfag. Undervisningen er dog stadig virkeligshedsnær og erhvervsrettet – særligt i fag som teknikfag samt kommunikation og it.

For at forme din egen fremtid endnu mere, kan du derudover også tilvælge valgfag som fx programmering, erhvervsøkonomi, innovation og psykologi. Mulighederne er mange, men den høje undervisningskvalitet er altid den samme.

Forsøgsstationer med alt hvad hjertet begærer
På HTX har vi de rette faciliteter til at imødegår dine projekter og ideer. Vi har både 3D-printer, metalværksted, træværksted og meget andet. Derudover har vi ikke mindre end tre forsøgsstationer, som gør det muligt for os at udskifte klasselokalet med virkeligheden med jævne mellemrum.

Den første forsøgsstation er Marine Biology, hvor vi blandt andet samarbejder med Kattegatcentret og Naturskolen i Grenaa. Her indsamles fx prøver fra havet, som bruges i forskellige undervisningssammenhænge. Det er også her eleverne fra VID Gymnasier, HTX’s andre studieretninger; BioScience og BioSport, tager deres dykkercertifikat.

Den anden forsøgsstation er Agro, som er en del af Kalø Økologiske Landbrugsskole. Her kan eleverne teste det, de har lært i kemi, biologi og fysik, og måske igangsætte bæredygtige initiativer eller produkter, som kan bidrage positivt i fremtiden.

Den tredje forsøgsstation hedder Tecnology – project and factory. Går du på studieretningen Technology, er det meget naturligt denne forsøgsstation du vil stifte mest bekendtskab med. Det er bl.a. her ideerne inden for teknik og elektronik bliver til virkelige produkter. Forsøgsstationen ligger ved Nørgaard Teknik i Auning.

Videreudannelsesmuligheder
Find information om videreuddannelsesmuligheder her: https://ug.dk/vaerktoej/adgangskortet/

Vil du vide mere?

Find dine svar her på hjemmesiden eller spørg vores studievejledere der altid sidder klar til at vejlede dig i den rigtige retning.

Studieretninger

Vi tilbyder flere studieretninger. Herunder kan du læse mere om dem og finde den der passer til dig. Har du spørgsmål husk vores studievejledere altid sidder klar til at hjælpe dig.