BeskrivelseUdvikling og Produktion, Træ
Lektioner pr. ugeCa. 8-10 lektioner om ugen
EksamensformProjekt med mundtligt forsvar i grupper. Der er afsat 24 minutter pr gruppemedlem til forsvaret.
BekendtgørelseUdvikling og produktion A
MålEleven bliver i stand til at udvikle koncepter til møbler, byrum og bygninger, primært i træ.

Der arbejdes med såvel fysiske som virtuelle modeller. Æstetik og bæredygtighed som værdisæt. Produkterne udvikles i en kreativ proces med indblik i arkitektens, ingeniørens og tømrerens metoder.

IndholdProjekterne i design og produktion træ spænder fra den historiske detalje til den 3D-printede konstruktion: Bindingsværksopgave: Eleverne får indblik i historiske konstruktionsmetoder og træsamlinger. Samtidig introduceres tegneteknikker til opmåling, skitsering og rentegning i 3D. På værkstedet udføres der samlinger ud fra elevernes egne tegninger. Sideløbende skrives der rapport om bygningens historie, egenskaberne for de forskellige træsorter samt overfladebehandling.

Møbelprojekter med lameller og finér: Vi gennemgår hele designprocessen med briefing, inspiration, brainstorm, idéskitsering, 3D-tegning, 3D-printede modeller og produkt i 1:1. Herefter testes møblet i sin rumlige sammenhæng og i forhold til den menneskelige krop: Hvordan fungerer møblet ergonomisk?

Moderne trækonstruktioner: Polyedre, bikuber, sneglehuse eller luftskibe? Grønne huse? Vi ser på visionære konstruktioner og udvikler koncepter, som forholder sig til klima og livsstil.

KontaktpersonerLotte Dahl, Jørgen Fauerholdt, Max Ørum