BeskrivelseProces, levnedsmiddel og sundhed
Lektioner pr. uge Ca. 8-10 lektioner om ugen
Eksamens formProjekt med mundtligt forsvar i grupper. Der er afsat 24 minutter pr gruppemedlem til forsvaret.
BekendtgørelseProces, levnedsmiddel og sundhed A
MålI PLS lærer du at tilrettelige større projekter inden for området. Der vil være fokus på at udvikle nye produkter eller optimere på eksisterende samt efterfølgende at analysere på disse i forhold til kemisk opbygning, sensorik og mikrobiologi.
IndholdFagets hovedområder er kemi, biologi og innovation hvor du vil lære en masse om produktion af blandt andet fødevarer. Det vigtigste i faget er analyse af det produkt som i fremstiller for både sammensætning og sikkerhed. Her har vi en masse viden fra kemi og biologi men vi er ofte også nødt til at finde på alternative analyser. I faget bliver du skarp på innovation, proces optimering og sundhed.

Undervisningen er opbygge i temaer og temaerne for 18/19 var følgende:

1.      Oste produktion. Produktion af en fast ost og efterfølgende analyser til at følge dens udvikling

2.      Plastik. Dets økologiske indvirkning og de mikrobiologiske udfordringer.

3.      Kombucha. Sundhed og trends.

4.      Chips og cola. Problematikkerne med overvægt og masser af smags kemi.

5.      Desuden laver vi et lille ekstra projekt i uge 46 omhandlende sundt slik som vi viser frem til åbent hus i denne uge.

KontaktpersonerLennart Degn og Christina Lindgaard Klausen